Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Adrian Wiener, vicepreședintele Comisiei de Sănătate, explică motivele pentru care vaccinarea scade riscul de transmitere a COVID

Inquam Photos / George Calin
Adrian Wiener

Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Adrian Wiener, explică motivele pentru care vaccinarea scade riscul de transmitere a bolii COVID-19, anunță Mediafax.

Potrivit medicului arădean, care citează mai multe studii, eficacitatea vaccinării anti-SARS-CoV-2 scade la 66% față de nivelul de protecție inițial de 91%, observat în primele luni ale anului.

Scăderea nu este cauzată doar de „preluarea scenei epidemiologice de către varianta Delta”, ci și de timpul scurs de la vaccinare, titrul de anticorpi scăzând în medie cu 6% la fiecare 2 luni.

„Britanicii observă de asemenea o scădere a eficacității spre 74% pentru Pfizer/Biontech și 67% pentru Astra-Zeneca. CDC (Center for Disease Control and Prevention - SUA) cuantifică un risc de infectare la varianta Delta de 5 ori mai mare pentru nevaccinați. De asemenea, în acest studiu observațional, riscul de spitalizare este de 29 de ori mai mare pentru persoanele nevaccinate”, scrie Adrian Wiener.

Astfel, se conturează motivele pentru care vaccinarea scade riscul de transmitere a bolii:

- pe de o parte, cum arată studiile, riscul de infectare și deci de transmitere a bolii scade prin vaccinare

- pe de altă parte, chiar și pentru cei care se infectează, perioada de contagiozitate e mai scurtă pentru persoanele vaccinate, iar încărcarea virală pe mucoase, în ciuda comunicărilor inițiale, este mai mică.

„Vaccinarea vă poate salva viața, și nu doar pe a voastră, ci și pe a celor din jurul vostru”, este concluzia vicepreşedintelui Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.