Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Anthony Fauci a explicat cum poate ieși India din criza medicală: record de 400.000 de infecții în doar 24 de ore

CNBC
Anthony Fauci

India trebuie să intre într-un lockdown strict de câteva săptămâni, este de părere dr. Anthony Fauci, consilier medical şef al Casei Albe. India a devenit bolnavul planetei, după ce a înregistrat un nou record de peste 400.000 de infecții în 24 de ore, arată Mediafax.

Anthony Fauci a spus, într-un interviu acordat presei indiene, că India are nevoie de un lockdown sever de câteva săptămâni.

Guvernul indian e însă reticent în impunerea unui blocaj național, deoarece o măsură similară a afectat puternic economia.

Sâmbătă, capitala indiană, New Delhi, a prelungit blocajul cu încă o săptămână, din cauza unei explozii a contaminărilor.

Pe de altă parte, India și-a deschis sâmbătă campania de vaccinare pentru cei aproximativ 600 de milioane de adulți, în ciuda penuriei, după ce a înregistrat un nou record de peste 400.000 de infecții în 24 de ore.

Până în prezent, au fost administrate 155 de milioane de doze la 127 de milioane de persoane, reprezentând 9,2% din populația indiană.

Numai în aprilie, India a raportat peste 6,6 milioane de cazuri, iar totalul cumulat a crescut la 18,76 milioane.

India este a doua ţară cea mai afectată din lume, după SUA, în ceea ce priveşte numărul total de cazuri raportate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, rapoartele recente au sugerat că numărul de morţi din India este subraportat.

Guvernul prim-ministrului Narendra Modi se confruntă cu critici din ce în ce mai dure pentru faptul că permite mulţimilor să se adune pentru festivaluri religioase şi mitinguri electorale în diferite părţi ale ţării.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat săptămâna aceasta că mai multe variante mutante ale coronavirusului circulă în India, alimentând probabil creşterea. Spitalele sunt copleşite din cauza lipsei de paturi, oxigen şi medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.