Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Irinel Popescu: 'De la tratament până la vindecare este o etapă extrem de importantă în care dintotdeauna se spune că intervine divinitatea'

irinel popescu

„Medicii tratează bolnavul, dar asta nu înseamnă că îl şi vindecă”, a afirmat marţi doctorul Irinel Popescu în cadrul unei conferinţe susţinute la Parohia „Sfântul Dumitru” – Colentina din Capitală.

„De la tratament până la vindecare este o etapă extrem de importantă în care dintotdeauna se spune, de către medici chiar, că intervine divinitatea. Ambroise Paré, părintele chirurgiei moderne, spunea: eu l-am operat, Dumnezeu l-a vindecat”.

„Această etapă intermediară implică, în primul rând, vindecarea sufletească şi după aceea este urmată de vindecarea trupească”, a subliniat renumitul chirurg citat de basilica.ro.

Conferinţa a fost intitulată „Puterea rugăciunii personale în contextul suferinței aproapelui” şi a fost organizată de membrii Departamentului de Tineret al parohiei bucureştene.

Dr. Irinel Popescu a explicat că „rolul rugăciunii în procesul de vindecare este foarte mare, iar rugăciunea poate fi a pacientului, familiei pacientului sau a prietenilor pacientului”.

Academicianul profesor doctor Irinel Popescu este medic primar Chirurgie Generală şi coordonatorul Centrului de Excelență în Medicină Translațională din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Al doilea invitat la eveniment a fost Părintele Horia Nicolae Prioteasa, preot de caritate la Institutul Clinic Fundeni.

El le-a vorbit participanţilor despre cum este percepută, din punct de vedere teologic și al aspectului practic al preotului de caritate, rugăciunea personală atunci când este raportată la suferința aproapelui.

În a doua parte a conferinței a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Evenimentul a fost cuprins în activităţile organizate de parohie în Anul omagial 2022 în Patriarhia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.