Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Simona Tivadar, despre post: 'De ce crezi că dacă mănânci un lighean de cartofi ții post?'

Diva Hair
mancare post

Medicul Simona Tivadar a spus, joi seara, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, că „disprețuiește austeritatea postului”, recomandând ca cei care doresc să țină post să mănânce puțin, iar dieta lor să includă multe legume, însă nu cartofi prăjiți, anunță MEDIAFAX.

„Disprețuiesc austeritatea postului în mod real. Ei se prefac că țin post. Dacă ne uităm mai bine la calendarul ortodox, postul este cu dezlegare la untdelemn. Prin restricțiile religioase impuse unui popor, vechii greci trebuiau să sacrifice boul cel mai gras, nu pe cel mai slab (...). Un abuz e un abuz. Nimeni nu își propune să mănânce grăsime de balenă ca un eschimos. E o carte care îl determină pe om să gândească logic. Omenirea a încercat întotdeauna. Singura modalitate erau normele religioase, singura învățătură, metode care erau excepționale”, a spus Tivadar.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe?

Conform sursei citate, în perioada postului nu trebuie făcut exces de grăsimi, chiar dacă ele sunt de origine vegetală.

„Atunci de ce nu ții cont de lucrurile astea? De ce crezi că dacă mănânci un lighean de cartofi ții post? Pentru că scopul era să nu ți se pună grăsime pe artere. Dacă mănânci cartofi prăjiți, ce își mai trebuie linte și mazăre? Nu merdenele care înseamnă făină, margarină. Cu nu știu ce maglavais de ciuperci. Poate să mănânce pâine. Multe feluri de copturi la cuptor, trebuie să mănânci puțin, multe legume poți să mănânci. Și să nu bei niciun fel de sucuri”, a explicat medicul, în emisiunea Marius Tucă Show.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.