Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: 'Riscul de contaminare este mult mai mare!'

banatulazi.ro
Virgil Musta

Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, susține că ar fi bine ca toți vânzătorii din piețele agroalimentare să poarte mască.

„Aș recomanda ca toți vânzătorii să poarte neapărat masca. Trebuie să se urmărească acest lucru pentru că dacă unul dintre ei este contaminat, el potențial contaminează clienții, marfa și așa mai departe”, a declarat doctorul Virgil Musta, într-un interviu în exclusivitate pentru B1.ro.

„Pe de altă parte și persoanele care intră în piață, eu aș obliga, chiar dacă este în aer liber, să poarte mască, pentru că este totuși o zonă mai aglomerată. Dacă se evită cozile și aglomerația în fața unui stand, sau în momentul în care este prea multă lume în piață ar trebui sa se efectueze la intrare un control al persoanelor, prin care să se regleze numărul de oameni care să fie în piață, tocmapi pentru a se evita o aglomerație foarte mare. În ceea ce privește servitul alimentelor sau produselor pe care le cumpărăm, acolo aș recomanda ca totuși să fie responsabil cel care vinde. Să nu vină fiecare client să pună mâna pe alimente, pentru că riscul de contaminare este mult mai mare”, a mai spus Musta la B1.ro.

Medicul le recomandă românilor ca înainte să cumpere fructele și legumele să le spele foarte bine, cu apă și săpun, și să fie lăsate pentru  o zi sau două. Cantitatea de virus va scădea în acest fel și nu ar putea duce la boală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.