Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Vlad Ciurea dezvăluie cei trei factori care ne îmbolnăvesc grav: La noi e invers!

Antena 1
Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea spune că sănătatea e o chestie de bună organizare personală și că orice persoană care dorește să aibă o viață liniștită trebuie să respecte niște reguli. E vorba și de reguli alimentare, dar și de felul în care alegem să reacționăm la stresul zilnic.

Vlad Ciurea spune că există trei factori care ne îmbolnăvesc

Zahărul distruge organismul

„Primul obicei nesănătos este zahărul. În societatea actuală, pentru că lovește peste tot și în special produce o boală necruțătoare, cea care mănâncă pe interior organismul, ca omida, care este diabetul. Diabetul lovește oriunde. Și creierul, și ochii, și auzul, duce și la arteriopatii, și afectează tot organismul. Eu consider că este actualmente cel mai nociv factor.

Stresul cauzează boli

Al doilea element eu consider că este stresul care, în ziua de astăzi, în societatea noastră românească este foarte penetrant, dovadă că de dimineață până seara stăm într o stare de stres. Din telefonie, din suprasolicitare nervoasă, nu înțeleg realmente de ce trebuie să răspunzi la toate telefoanele. Nu trebuie, lasă-le, la sfârșitul zilei răspunzi, ai priorități, arde sau nu arde. Și atunci poți treptat să diferențiezi impulsurile și solicitările. Deosebirea între chirurgia generală germană și cea românească este că în timp ce ei lucrează foarte ordonat, își știu programul. La noi este invers. Niciodată nu îți știi programul.

Tutunul afectează creierul

Al treilea cred că ar fi tutunul, care este foarte nesănătos. Pentru că închide vasele, produce această stare de ischemie cerebrală în totalitate. Afectează și ochii, și creierul în totalitate. Chiar marii fumători să știți că au un creier extrem de ratatinat. Atunci când vedem un asemenea creier, nici nu ne trebuie mult să ne dăm seama că sunt semne de atrofie cerebrală. Acestea nu sunt de la scandal, de la chef, de la soție, de la copil, acestea sunt de la faptul că persoana respectivă a fumat. Este adevărat că poate a consumat și puțin alcool, dar sigur a fumat”, a spus renumitul neurochirurg Vlad Ciurea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.