Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev îi răspunde secretarului general NATO: 'A uitat cine a câștigat în al Doilea Război Mondial. Istoria se va repeta'

dmitri medvedev

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte al Federației Ruse, a reacționat joi la declarația secretarului general al NATO despre situația periculoasă în care se află Europa. Medvedev sugerează că, la fel ca în Al Doilea Război Mondial, Rusia va câștiga.

„'Conflictul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, iar Rusia nu poate fi lăsată să câștige', a declarat secretarul general al NATO, Stoltenberg. Are o memorie proastă. A uitat cine a câștigat atunci, în al Doilea Război Mondial. Istoria se va repeta”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

CONTEXT

Pentru a împiedica Moscova să reușească, NATO și țările membre ar putea fi nevoite să continue să sprijine Ucraina cu arme și alte tipuri de asistență pentru o perioadă lungă de timp, a spus joi Jens Stoltenberg.

„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu reușească”, a declarat Stoltenberg într-un discurs susținut în Norvegia, țara sa natală.

El a spus că ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” este de fapt un atac la adresa actualei ordini mondiale. Stoltenberg a declarat că alianța trebuie să împiedice extinderea războiului.

„Aceasta este cea mai periculoasă situație din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a spus el.

„Dacă președintele (Vladimir) Putin se gândește măcar să facă ceva similar cu o țară NATO, așa cum a făcut cu Georgia, Moldova sau Ucraina, atunci toată NATO va fi implicată imediat”, a spus Stoltenberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.