Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu l-a primit pe ambasadorul Kazahstanului, însoţit de o delegaţie KazMunayGas

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit, joi, pe ambasadorul Republicii Kazahstan, Daulet Batraşev, însoţit de o delegaţie a KazMunayGas, cu care a discutat despre dorinţa de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii companiei în România. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privind relaţiile economice dintre România şi Republica Kazahstan, cu accent pe cooperarea bilaterală în domeniul energetic, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Potrivit MAE, ministrul Teodor Meleşcanu a exprimat aprecierea pentru interesul manifestat de Republica Kazahstan de a fi un partener solid pentru România în îndeplinirea obiectivului de diversificare a surselor şi rutelor de aprovizionare cu energie în bazinul Mării Negre. Totodată, el a punctat potenţialul Republicii Kazahstan de a deveni un furnizor important de gaze naturale în dezvoltarea de proiecte europene în domeniul energetic. De asemenea, a fost subliniată importanţa dezvoltării infrastructurii energetice din România, în măsură să contribuie la asigurarea securităţii energetice, arată sursa citată.

În cadrul discuţiilor a rezultat dorinţa identificării unei soluţii reciproc avantajoase pentru continuarea activităţii companiei KazMunayGas în România, cu respectarea expresă a prevederilor legale, precizează MAE. Delegaţia KazMunayGas a fost condusă de adjunctul board-ului companiei, Daniyar Berlibayev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.