Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii Colegiului Director al CNCD își vor putea prelungi mandatele, potrivit unui proiect adoptat de Senat

rador.ro
cncd

Membrii Colegiului Director al CNCD şi cei care ocupă funcţii de conducere în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării îşi vor putea continua mandatele ce au ajuns la termen până la numirea sau alegerea altor persoane, dar nu mai mult de şase luni de la data împlinirii termenului, potrivit unui proiect iniţiat de Guvern, adoptat în şedinţa de marţi a Senatului.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 45/2020 pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare vizează introducerea unei prevederi care să reglementeze "continuitatea exercitării unui mandat pentru care s-a împlinit termenul de cinci ani până la numirea unei persoane succesoare pentru un nou mandat, dar nu mai mult de şase luni de la data împlinirii termenului prevăzut de lege", conform expunerii de motive, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Proiectul reglementează şi "continuitatea exercitării funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte de către persoanele ale căror mandate au expirat, până la alegerea unei noi persoane pentru aceste funcţii, dar nu mai mult de şase luni de la data împlinirii termenului prevăzut de lege".

Iniţiatorul precizează că introducerea acestor prevederi vizează evitarea apariţiei unor situaţii de inactivitate la nivelul CNCD, în contextul imposibilităţii celor două Camere ale Parlamentului de a audia şi numi în această perioadă, din cauza pandemiei, membri în Colegiul Director al CNCD.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

La data de 22 aprilie, şapte dintre cele nouă mandate ale Colegiului s-au vacantat. De asemenea, funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte din cadrul CNCD vor înceta prin expirarea mandatelor persoanelor ce ocupă aceste funcţii.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.