Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii CSM îl sună pe procurorul general al României pentru a verifica durata lucrărilor PICCJ - Se încearcă întrunirea plenului

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Membrii CSM strânși marți la ședința de plen a Consiliului au hotărât amânarea cu o oră a dezbaterilor pentru a telefona la procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, discuție care să lămurească dacă este posibilă întrunirea cvorumului.

Citește și: Blocaj la CSM - Lia Savonea tună și fulgeră - Vrea introducerea de sancțiuni față de membri - 'Să oprim membrii să își facă propria lege'

Pe scurt, marți are loc la CSM ședința de plen iar pe ordinea de zi se află numirea procurorului șef al SIIJ Adina Florea.

De la ședința de plen lipsesc însă trei procurori care se află la o ședință de lucru la Parchetul instanței supreme.

Față de această situație președintele CSM Lia Savonea a propus o inițiativă de modificare a Legii 317 în sensul introducerii de sancțiuni față de membrii Consiliului care în mod nejustificat nu asigură prezența.

Citește și: Şefa CSM intră în COLIMATORUL Secţiei pentru procurori - Aceştia cer Liei Savonea toată documentaţia privind iniţiativa de modificare a Legii ANI

Astfel, după prima rundă de dezbateri, membrii prezenți au decis amânarea discuțiilor cu o oră timp în care să fie sunat procurorul general interimar pentru a afla cât ar putea dura ședința de lucru de la PICCJ și dacă există posibilitatea ca cei trei magistrați membrii CSM aflați la acele dezbateri pot veni apoi la Consiliu pentru asigurarea cvorumului în plen.

În timpul dezbaterilor procurorul Codruț Olaru, singurul din secția pentru procurori prezent la ședința plenului CSM a explicat că și el și-ar fi dorit să fie preyent la lucrările de la PICCJ.

El a explicat că în calitatea sa de fost procuror DIICOT și-ar fi dorit să participe la ședința de lucru de la PICCJ unde vor fi discuții cu reprezentanți ai DIICOT.

”Am făcut un angajament și în bună măsură simt să îl duc la bun sfârșit. Cred că o discuție directă cu domnul procuror general interimar care să lămurească dacă e posibilă o întrunire azi e cea mai bună soluție”, a explicat Olaru în cadrul dezbaterilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.