Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii grupurilor vulnerabile tind să aibă încredere mai scăzută în autoritățile publice

foto_111094

Cetățenii defavorizați au încredere mai scăzută în potențialul autorităților publice, conform unui studiu realizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, în parteneriat cu Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă - Agenda 21.

Conform studiului, două treimi dintre persoanele intervievate au declarat că nu sunt consultați de autoritățile locale în vederea identificării nevoilor grupurilor defavorizate, cu risc de marginalizare și excluziune socială, dar admit și că că există o slabă implicare a cetățenilor pentru îmbunătățirea serviciilor publice.

„Noi am încercat să evidențiem un profil socio-demografic, acele categorii mulțumite și mai puțin mulțumite, și pe un set de măsuri predefinite am descoperit ce șanse oferă oamenilor implementarea acestor măsuri, (...) care sunt prioritățile și în ce măsură oamenii s-ar implica în susținerea măsurilor. De regulă, sunt mulțumiți cei care au încredere mare în instituții. Cei care cred că dovedesc transparență sunt cei care au mai multe studii. (...) Cei din comunitățile marginale vor o relație mai strânsă cu instituțiile printr-un centru de informare, inițierea unor acțiuni destinate informării, realizarea de parteneriate interinstituționale și formarea de grupe de susținere a persoanelor vulnerabile”, a explicat sociologul Victor Bădoiu pentru Agerpres.

În vederea realizării studiului au fost aplicate chestionare la 1.200 de persoane, 600 de respondenți din mediul instituțional și 600 de cetățeni din cadrul comunităților locale incluse în proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.