Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii trupei punk-pop Little Big, propunerea Rusiei pentru Eurovision 2020, şi-au părăsit ţara din cauza războiului

EBU
eurovision 2022

Membrii trupei punk-pop Little Big, aleasă să reprezinte Rusia la concursul Eurovision 2020, şi-au părăsit țara natală şi au lansat un cântec anti-război în semn de rămas bun, informează vineri DPA.

"Condamnăm acţiunile Guvernului rus şi suntem atât de dezgustaţi de maşinăria propagandei de război a Rusiei, încât am decis să renunţăm la tot şi să plecăm din ţară", a declarat vineri solistul grupului, Ilya Prusikin, citat de portalul independent de ştiri Meduza.

Pe site-ul trupei a fost publicat un mesaj în care se precizează că membrii formaţiei ruse s-au stabilit la Los Angeles.

Videoclipul noului cântec lansat de grupul rusesc, intitulat "Generation Cancellation", a fost descris de membrii formaţiei drept "un manifest împotriva războiului". Videoclipul satirizează metodele de propagandă ale Kremlinului, potrivit Agerpres.ro.

Little Big a criticat şi în trecut invazia rusă din Ucraina.

În cântecele sale, această formaţie ironizează adeseori stereotipurile despre Rusia. În 2020, Little Big ar fi trebuit să îşi reprezinte ţara la concursul Eurovision cu cântecul "Uno", dar evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Membrii formaţiei Little Big nu sunt singurii artişti care au părăsit Rusia după declanşarea războiului în Ucraina în luna februarie.

Rockerul Andrey Vadimovich Makarevich din trupa Mashina Vremeni, rapperii Oxymoron şi Morgenshtern şi celebra cântăreaţă pop Alla Pugaciova şi-au părăsit şi ei ţara natală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.