Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memorandum de Înțelegere între CCIR și Uniunea Tunisiană a Industriei, Comerțului şi Artizanatului

CCIR
fgb

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Ambasada Republicii Tunisia în România, a organizat joi, 11 aprilie a.c., Forumul de Afaceri România – Tunisia, în vederea întăririi relațiilor economice bilaterale dintre cele două state. Delegația oamenilor de afaceri tunisieni a fost condusă de Dl. Hatem Ferjani, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Republica Tunisia.

În cadrul evenimentului a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Uniunea Tunisiană a Industriei, Comerţului şi Artizanatului - UTICA, în prezența oficialilor guvernamentali români și tunisieni.

Consilierul Președintelui CCIR pe probleme internaționale și Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, dl. Aurelian Gogulescu, și-a exprimat încrederea referitor la oportunitățile de business și posibile proiecte care vor rezulta în urma întâlnirilor B2B din cadrul Forumului.

„Tunisia este un partener foarte important pentru România în Africa de Nord. Dar dacă ne referim la comerțul bilateral, considerăm că nivelul actual al schimburilor comerciale dintre Tunisia și țara noastră este mult sub potențialul său, iar pe viitor ariile de activitate pot fi extinse și diversificate. Domeniile asupra cărora ar trebui să ne îndreptăm cu precădere atenția sunt: agricultura, infrastructura, transportul, comunicațiile și turismul”, a declarat dl. Aurelian Gogulescu.

„În 2019, se împlinesc 55 de ani relații economice între România și Tunisia, timp în care schimburile economice dintre cele două state au crescut în mod constant. Sunt convins că există un potențial enorm pentru ca aceste relații să se dezvolte și mai mult. În 1995, Tunisia a încheiat un parteneriat economic cu Uniunea Europeană, parteneriat pe care se bazează și relația cu România. În plus, Tunisia poate să devină un hub pentru companiile românești care își doresc să exporte în Africa servicii, bunuri sau know-how. Totodată, România și Tunisia se pot extinde împreună, în cadrul unui parteneriat, pe piețele din Europa de Est, Africa și Orientul Mijlociu”, a declarat Dl. Hatem Ferjani, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Republica Tunisia.

În cadrul Forumului de Afaceri au susținut prezentări: dna. Delia Boțan, Director Marketing – Romexpo, dna. Safa Jennene, Director CEPEX – Rotterdam și dl. Abdelbasset Ghanmi Președinte Agenția de Promovare a Investițiilor Străine. Companiile românești si tunisiene au participat, la finalul evenimentului, la o sesiune de întâlniri B2B.

Background

Volumul schimburilor comerciale bilaterale România – Tunisia a înregistrat, la sfârşitul anului trecut, valoarea de 215 milioane euro, potrivit datelor oferite de ONRC. În România activează un număr de 588 companii tunisiene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 4, 48 milioane euro.

Camera de Comerț și Industrie a României a semnat un Acord de cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie din Tunisia și un acord cu Uniunea Tunisiană a Industriei, Comerțului şi Artizanatului-UTICA, în 2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.