Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mercenarii Wagner împing linia frontului în jurul orașului Bakhmut - După Soledar, Prigojin anunță capturarea unei localități la sud de oraș

Evheni Prigojin, fondatorul companiei de mercerai PMC Wagner, a declarat că satul Klishchiivka din districtul Bakmuțki din așa-zisa Republică Populară Donețk (RPD) a fost preluat sub control rus, potrivit canalului oficial Telegram al serviciului său de presă.

La 17 ianuarie, Prigojin a declarat că Klishchiivka nu fusese încă cucerită. El a subliniat că PMC Wagner are succese în această localitate, dar Forțele Armate Ucrainene (AFU) controlează cea mai mare parte a acesteia.

"Se poate spune cu siguranță că satul Klishchiivka, care este una dintre suburbiile importante din Bakhmut, a fost preluat în totalitate sub control de către unitățile PMC Wagner. Exclusiv de către unitățile PMC Wagner", a declarat Prigojin.

El a subliniat că în jurul așezării de lângă Artemivsk (numele ucrainean al orașului este Bakhmut) au loc lupte crâncene și că "inamicul se agață de fiecare metru de pământ". Fondatorul PMC Wagner a declarat că forțele armate nu fug de Artemivsk și că lucrează într-o manieră coerentă și clară, subliniind în același timp că Rusia va prelua în continuare controlul asupra Artemivsk.

Klishchiivka este situată la sud-vest de Bakhmut, pe linia Horlivka-Bakhmut. La nord-vest de așezare există un drum care leagă Bakhmut de orașul Kostiantinivka. Distanța de la Klishchiivka la Bakhmut este de aproximativ 10 kilometri.

Controlul asupra Klishchiivka a fost posibil prin capturarea lui Soledar. La 12 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a declarat că Rusia deține controlul deplin asupra acestei așezări, subliniind că acest lucru ar permite armatei ruse să blocheze unitățile AFU din Bakhmut. La 18 ianuarie, satul Sol, situat la nord de Bakhmut, a trecut sub control rusesc.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.