Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaje de la Klaus Iohannis și de la Casa Regală după moartea fostului președinte al Franței, Valéry Giscard d’Estaing

huffingtonpost.com
Valéry Giscard fost președinte al Franței

Președintele Klaus Iohannis și Casa Regală a României au transmis mesaje de condoleanțe după moartea fostului președinte al Franței, Valéry Giscard d'Estaing. Acesta este considerat a fi un lider vizionar și unul dintre arhitecţii Uniunii Europene, anunță MEDIAFAX.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj Franței și poporului francez.

„Am aflat cu mare tristețe despre dispariția președintelui Giscard d'Estaing, un om de Stat vizionar și un veritabil apărător al proiectului european și al drumului comun al europenilor. Sincerele noastre condoleanțe Franței și poporului francez”, a fost mesajul președintelui României, Klaus Iohannis.

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță anchete de amploare la nivel european! Interviu în presa internațională: ‘Am sprijinul altor procurori europeni’

Și Casa Regală a România a transmis un mesaj după decesul fostului președinte francez.

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a aflat cu tristeţe de trecerea la cele veşnice a lui Valéry Giscard d'Estaing, preşedinte al Republicii Franceze (1974-1981) şi unul dintre arhitecţii Uniunii Europene. Preşedintele Giscard d'Estaing va rămâne în memoria colectivă a Europei ca promotor al Sistemului Monetar European, precursorul monedei Euro, precum şi al unor mari proiecte de infrastructură pan-europeană, ambele dovedind dorinţa sa profundă de unire a naţiunilor europene într-un corp economic şi regional care să aibă o voce unitară şi greutate în afacerile internaţionale”, au transmis reprezentanții Casei Regale.

Casa Regală a vorbit și despre relația Regelui Mihai I cu fostul președinte al Franței.

„Pentru Regele Mihai I, preşedintele Giscard d'Estaing a fost un omolog deschis problemelor României. După 1989, Regele Mihai și Majestatea Sa Custodele Coroanei s-au întâlnit cu Valéry Giscard d'Estaing la Paris și la Strasbourg, în scopul promovării democratizării României şi a deschiderii Europei către reintegrarea acesteia în comunitatea continentală”, au mai spus reprezentanții Casei Regale.

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

De asemenea, Majestatea Sa Margareta a trimis o scrisoare de condoleanțe lui Valérie-Anne Giscard d’Estaing, fiica președintelui francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.