Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul de compasiune al ministrului de externe faţă de victimele atentatului de la Kabul

stiripesurse.ro

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a transmis, marţi, un mesaj de compasiune familiilor celor doi români morţi săptămâna trecută în atentate la Kabul, în Afganistan, ea declarând că jertfa lor, o desăvârşire a patriotismului şi a conştiinţei datoriei, nu va fi uitată, potrivit AGERPRES.

Aceasta a participat la ceremonia de repatriere a trupurilor neînsufleţite ale sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi şi Vasile Rădună - reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul.

"Jertfa lor, o desăvârşire a patriotismului şi a conştiinţei datoriei, nu va fi uitată. (...) Permiteţi-mi să transmit membrilor celor două familii sentimentele noastre de compasiune, de profund regret şi de profundă recunoştinţă pentru jertfa celor doi. Jertfa compatrioţilor noştri a fost făcută în numele unor principii în care noi continuăm să credem, memoria şi exemplul lor ne vor însufleţi mai departe în îndeplinirea datoriei noastre. România este puternic ataşată principiului fundamental al solidarităţii aliate, îşi îndeplineşte pe deplin angajamentele NATO, deoarece suntem beneficiari ai solidarităţii, precum şi un contributor activ şi direct la securitatea euro-atlantică şi internaţională. De altfel, considerăm sprijinul nostru pentru Afganistan drept o dovadă concretă a solidarităţii directe faţă de aliaţii noştri şi o contribuţie la pacea şi securitatea internaţională", a afirmat ministrul de Externe.

Citeşte şi: Începe SCANDALUL - Părinții tânărului UCIS de Mario Iorgulescu acuză mușamalizarea cazului

Ramona Mănescu a arătat că "acţiunile violente nu sunt acceptabile'', iar "prezenţa internaţională este o dovadă de responsabilitate şi o investiţie în propria noastră securitate", pentru că "terorismul şi extremistul reprezintă un flagel care ne ameninţă pe toţi, indiferent de poziţia geografică în care ne aflăm".

La ceremonia de repatriere a militarului şi diplomatului ucişi în Afganistan, care s-a desfăşurat pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, a luat parte şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, dar şi membri ai familiilor celor doi.

Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă, urmată de citirea ordinului prin care ministrul Apărării l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe caporalul Ciprian-Ştefan Polschi. De asemenea, a fost dat citire decretului prin care cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

În noaptea de 2 spre 3 septembrie, Vasile Rădună de la misiunea diplomatică a României la Kabul a murit în timpul unui atac terorist. Sublocotenentul Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.