Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Francois Hollande pentru România: Nu se poate exonera

iohannis hollande

Preşedintele Franţei, François Hollande, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă în Maroc, că nicio ţară europeană nu se poate "exonera" de la primirea "refugiaţilor care beneficiază de dreptul la azil".

Citește și: Angela Merkel şi François Hollande, anunț crucial pentru Europa

În ceea ce priveşte distribuirea "refugiaţilor care au dreptul la azil, aceasta trebuie să fie făcută în toate ţările europene, niciun stat nu se poate exonera, altfel, noi nu mai aparţinem aceluiaşi ansamblu fondat pe valori şi principii", a declarat François Hollande la conferinţa care a avut loc în oraşul marocan Tanger.

Citește și: Alina Mungiu-Pippidi, atac la Klaus Iohannis: Cum e implicat Victor Ponta

Şeful statului francez a făcut aceste afirmaţii cu trei zile înaintea unui summit european extraordinar care trebuie să decidă miercuri, la Bruxelles, distribuirea solidară a 120.000 de refugiaţi în statele membre. Hollande a reaminitit pe de altă parte, că "dorea alături de cancelarul german Angela Merkel ca mecanismul (de distribuire) să poată fi obligatoriu", însă că unele state "refuză acest lucru".

Citește și: Primul verdict în procesul Dan Șova - Victor Ponta: Ce au decis magistrații de la ÎCCJ

El a spus că a cerut ministrului de Interne, Bernard Cazeneuve, să apere acest mecanism în cadrul reuniunii de marţi din ajunul summit-ului cu omologii săi europeni. "Veghem ca mecanismul să fie eficient indiferent de metodele folosite şi ca angajamentele să poată fi respectate şi să nu fie aceleaşi ţări cele care primesc refugiaţi", a prevenit acesta. "Doresc cu adevărat ca această problemă să poată fi rezolvată pe cât posibil de către Consiliul de Miniştri (europeni de Interne) şi ca totul să nu fie retrimis Consiliului European", a adăugat el.

Uniunea Europeană va organiza un summit de urgenţă al Consiliului European, pe 23 septembrie, pe tema măsurilor privind criza imigranţilor.

Citește și: ”Sunt coșmarul vieții lui Ponta”! Ce femeie zice asta după o întâlnire între premier și un lider PNL

Summitul extraordinar, programat la Bruxelles, are rolul abordării diferenţelor puternice referitoare la schema de distribuire a 120.000 de refugiaţi. Numeroase state UE, în principal central şi est-europene, se opun cotelor obligatorii privind distribuirea imigranţilor.

Citește și: Este DEFINITIV: Anunțul judecătorilor despre Darius Vâlcov

"Convoc un summit extraordinar al Consiliului European miercuri 23 septembrie, la ora 18.00, pentru a discuta despre măsuri în contextul crizei refugiaţilor", a declarat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi cel al Austriei, Werner Faymann, au cerut un summit extraordinar după ce Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne nu a reuşit ajungerea la o decizie privind distribuirea refugiaţilor, scrie mediafax.ro

Citește și: Probleme pentru Radu Mazăre: A pierdut procesul și a fost condamnat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.