Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul ministrului Afacerilor Interne cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră: 'Sunteţi într-un război. Avem de dus o luptă'

Marcel Vela

Poliţia de Frontieră Română (PFR) este o instituţie "de elită", ce reprezintă "întreaga esenţă" a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a declarat joi, ministrul Marcel Vela, la festivitatea dedicată aniversării a 156 de ani de la înfiinţarea acestei structuri, informează Agerpres.

Citește și: Prima promoție a clasei de anticorupție a absolvit Academia de Poliţie Al. I. Cuza

"Dumneavoastră, cei de aici, de la Frontieră, aveţi un plan mai larg, dumneavoastră protejaţi naţiunea. Treceţi dincolo de universul unui individ, de problemele unei persoane sau de dorinţele unui cetăţean şi sunteţi aceia care apără o ţară. Nu este uşor lucru să stai de veghe zi şi noapte, indiferent dacă este caniculă sau ger în post, vânt sau furtună, pentru a vă proteja naţiunea, mai ales acum când, într-o criză şi o globalizare generală, într-un moment când infracţionalitatea este în creştere în fiecare zi, avem de dus o luptă, fie cu traficanţii, fie cu contrabandiştii, fie cu situaţia de a fi vigilenţi şi a gestiona împotriva migraţiei ilegale", a subliniat Vela.

El a adăugat că punctele de frontieră non-euro din nord, nord-est şi sud-vest sunt adevărate "provocări" pentru cei care le apără.

"Nu este uşor, în special în graniţa de nord, de nord-est şi de sud-vest. Graniţele non-euro nu sunt doar nişte limite teritoriale. Aceste puncte de frontieră sunt adevărate provocări şi voi sunteţi într-un război, zi de zi, pentru a apăra legea, dreptatea şi integritatea României. (...) Poliţia de Frontieră sunteţi o armă care, din punctul meu de vedere, reprezentaţi întreaga esenţă a MAI. Acel destin, acel scop prin care MAI apără România. O instituţie de elită atât de necesară poporului român. Vă mulţumesc din suflet pentru tot ceea ce faceţi, pentru jertfa voastră şi devotamentul zilnic. Vă mulţumesc pentru patriotism şi pentru pasiunea în a gestiona traficul de frontieră de zeci sau sute de mii de oameni care traversează frontiera de stat prin toate punctele de trecere", a punctat Vela.

La rândul său, chestor principal de poliţie Liviu Bute a spus că Poliţia de Frontieră poate fi considerată "un reper" instituţional în arhitectura organizaţională a statului, lucru pe care l-a dovedit "în repetate rânduri, în funcţie de tipul provocărilor pe care le-a avut de gestionat şi nu au fost puţine".

Potrivit lui Bute, în prima jumătate a anului, au fost depistate 480 de grupuri de migranţi, fiind identificaţi peste 100 de facilitatori, iar la frontiera cu Serbia s-a reuşit prevenirea intrării în ţară a peste 10.000 de persoane.

Ministrul Marcel Vela a înmânat diploma şi placheta de onoare comisarului-şef de poliţie Cosmin Boldiş, şeful Poliţiei de Frontieră Nădlac, pentru "devotament şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu".

Anul acesta se împlinesc 156 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unificat instituţiile de interes din Ţara Românească şi Moldova, punând bazele unui sistem modern de pază a hotarelor ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.