Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Mitropolitul Ardealului: La baza culturii europene se află un patrimoniu religios inestimabil

basilica.ro
Mitropolia Ardealului

„La baza culturii europene se află un patrimoniu cultural, lingvistic și religios inestimabil, valoarea acestuia fiind caracterizată și de pluralism”, a precizat Mitropolitul Ardealului în mesajul transmis cu prilejul seminarului „Patrimoniu cultural. Valoare. Perspective”, desfăşurat joi la Pavilionul Muzeal Multicultural din Dumbrava Sibiului, conform basilica.ro

Evenimentul face parte din manifestările „ASTRA Multicultural”, organizate de instituţia muzeală din Sibiu în perioada 8-11 iulie 2021.

Ierarhul a subliniat că ideea moștenirii ca resursă valoroasă pe care societatea europeană, dar şi cea românească, caută o conserve şi să o transmită generațiilor viitoare, „este esențială în cazul patrimoniului cultural în general și al celui religios în special”.

„Despre acest patrimoniu știm multe, iar prin colaborarea dintre centrul de restaurare al Mitropoliei Ardealului și CNM ASTRA reușim să îl salvgardăm, să îl conservăm și să îl oferim comunității tocmai pentru a sublinia importanța asumării identității culturale naționale și religioase de către generațiile viitoare”, notează Mitropolitul Laurenţiu.

Mesajul ierarhului a fost transmis de pr. Emanuel Tăvală – Consilier cultural al Arhiepiscopiei Sibiului.

Mitropolia Ardealului va organiza, în toamna anului 2024, reuniunea Consortium for State and Church Research, ca organism asociat al Comisiei Europene.

Evenimentul va fi organizat împreună cu Facultatea de Drept a Universității «Lucian Blaga» din Sibiu și cu CNM ASTRA şi are ca obiectiv analiza legislațiilor naționale din statele membre ale Uniunii Europene în domeniul protecției patrimoniului religios mobil și imobil și identificarea modalitățile de îmbunătățire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.