Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Patriarhului Daniel la înmormântarea Părintelui Gherasim Bulearcă de la Mănăstirea Sihăstria

ziarullumina.ro
părintele Gherasim de la Mănăstirea Sihăstria

Blând, pașnic şi doritor de liniște, părintele Gherasim, ferindu-se de slava acestei lumi, se gândea tot timpul la Dumnezeu viețuind în rugăciune, osteneli şi nevoințe, pe care cu smerenie le păstra tăinuite, asemenea părinţilor din Pateric”, precizează Patriarhul Daniel în mesajul de condoleanţe transmis vineri la înmormântarea Părintelui Gherasim Bulearcă de la Mănăstirea Sihăstria.

Părintele Patriarh a amintit că monahul Gherasim a fost ucenicul Părintelui Paisie Olaru, de care a avut grijă până la sfârşitul vieţii, scrie Basilica.ro.

Mesajul integral:

București, 16 iulie 2021

Pcuv. Arhim. ARSENIE POPA,

Stareţul Mănăstirii Sihăstria,

Judeţul Neamţ

Preacuvioase Părinte Stareţ,

Preacuvioși Părinţi,

Îndoliată familie,

Întristată adunare,

Cu profundă întristare am primit vestea trecerii din această viaţă a Părintelui Gherasim Bulearcă, venerabil şi îmbunătățit călugăr al Mănăstirii Sihăstria.

Plecarea sa dintre noi înseamnă o pierdere pentru obştea mănăstirii, pentru familia sa, dar şi pentru Biserica lui Hristos în care s-a ostenit, viaţa sa fiind o adevărată pildă în smerenie, ascultare şi dragoste faţă de Biserică.

Blând, pașnic şi doritor de liniște, părintele Gherasim, ferindu-se de slava acestei lumi, se gândea tot timpul la Dumnezeu viețuind în rugăciune, osteneli şi nevoințe, pe care cu smerenie le păstra tăinuite, asemenea părinţilor din Pateric.

Păstrând ascultarea smerită, monahul Gherasim a slujit tuturor cu inimă bună. După revenirea Părintelui Paisie Olaru în obştea mănăstirii Sihăstria, fiind suferind, în anul 1986 a rămas imobilizat la pat în chilia sa, până la sfârşitul vieţii, în 18 octombrie 1990.

În tot acest timp, Părintele Paisie Olaru a fost îngrijit de ucenicul său credincios, cuviosul monah Gherasim.

Deşi suferind, slăbit şi firav la înfățișare, Părintele Paisie Olaru, ajutat de inimosul părinte Gherasim, a fost în ultimii ani ai dictaturii comuniste din România un adevărat uriaş al spiritului românesc care, în linişte, fortifica Biserica lui Hristos din inimile credincioşilor, în timp ce în zgomotul Capitalei se demolau biserici de zid.

În aceste momente, când sufletul Părintelui Cuvios Gherasim Bulearcă merge în lumina cea neapusă a Împărăţiei Cerurilor, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel Înviat din morţi, să odihnească sufletul său în corturile drepților, în ceata sfinţilor cuvioși şi să-i dăruiască odihnă în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veşnica lui pomenire, din neam în neam!

În comuniune de rugăciune cu obştea îndoliată a Mănăstirii Sihăstria,

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Explicaţie foto imagine reprezentativă: Pr. Paisie Olaru (stânga) şi Pr. Gherasim Bulearcă (dreapta)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.