Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, rostit la deschiderea ediției 2020 a 'Zilei întreprinzătorilor din România'

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 11 iunie a.c., un mesaj în cadrul deschiderii ediției 2020 a „Zilei întreprinzătorilor din România”, eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii. Mesajul a fost prezentat de către domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial - Departamentul Politici Economice și Sociale.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Domnule Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România,

Domnule Prim-ministru,

Stimați întreprinzători,

Doamnelor și domnilor,

Vă felicit pentru celebrarea Zilei întreprinzătorilor din România, chiar și în aceste condiții mai puțin obișnuite. Felicitări și Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru mobilizare, pentru organizare și, mai ales, pentru consecvență în promovarea antreprenoriatului românesc.

Cunoaștem cu toții modul în care actuala criză generată de coronavirus și-a pus amprenta asupra economiilor naționale. Nu cred că mai există în prezent vreun sector economic neafectat sau vreun întreprinzător care să nu-și pună probleme de adaptare pentru a-și putea continua activitatea.

Au fost luni grele, luni de izolare și distanțare socială, în care mediul de afaceri și Guvernul au făcut eforturi pentru menținerea locurilor de muncă din economie și mutarea în online a activităților, acolo unde a fost posibil. Astfel, au fost găsite soluții pentru șomajul tehnic, pentru asigurarea lichidității în economie, cât și pentru suspendarea unor obligații ale celor afectați de criză.

Și în această perioadă, ca întotdeauna, întreprinzătorii găsesc forța de a se adapta și de a genera schimbare, în ciuda presiunii la care economia a fost supusă, dar și a incertitudinilor care persistă în continuare în funcționarea piețelor.

Deși guvernarea anterioară a lăsat într-o situație precară aparatul administrativ, finanțele publice și încrederea în instituțiile statului, iată că există soluții de sprijin din partea autorităților. Iar adevărata sursă a schimbării pe care ne-o dorim va fi modul în care oamenii de afaceri și angajații se vor raporta la aceste soluții.

Am invitat mediul de afaceri, încă de la începutul crizei, să fie un partener activ pentru Guvern în dezbaterea și selectarea unor intervenții adecvate contextului de criză. Multe dintre soluțiile deja anunțate sunt și rezultatul acestui parteneriat și vă asigur că vom colabora și în continuare.

Vestea bună este că nu trebuie să facem față singuri acestei perioade dificile. Negocierile la nivel european au prefigurat finanțări consistente pentru a sprijini relansarea economiei. România va beneficia de fonduri considerabile, în mare parte nerambursabile. În acest sens, avem nevoie să pregătim cu maximă seriozitate cele mai adecvate proiecte, care să-și multiplice efectele în dezvoltarea pe termen lung a României.

Un nou model economic pentru țara noastră înseamnă accelerarea digitalizării, securitate energetică, investiții în infrastructură și dezvoltarea de competențe relevante pentru piața muncii. Acestea sunt doar câteva dintre direcțiile de dezvoltare pentru care Guvernul acordă o importanță sporită contribuției mediului de afaceri.

Aceste direcții de dezvoltare vor conduce la creșterea competitivității economice a României. Flexibilizarea pieței muncii, inclusiv prin finanțarea unor scheme de adaptare a programului de muncă, precum și gestionarea riscurilor de șomaj sunt obiective care depind, în ultimă instanță, nu doar de cadrul de reglementare, ci și de deciziile dumneavoastră, ale întreprinzătorilor.

Este important să privim cu încredere spre viitor, să stimulăm investițiile și protejarea locurilor de muncă, însă, și mai important este să continuăm să ne implicăm cu toții în cel mai constructiv mod cu putință.

Sunt convins că, împreună, vom reuși să depășim această perioadă critică și să creștem șansele de succes ale României antreprenoriale!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.