Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul transmis, la Antena 3, de Adrian Năstase lui Tudorel Toader: 'Să clarifice DE ÎNDATĂ'

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este cel care ar trebui să clarifice "de îndată" întrebările apărute în spaţiul public cu privire la arhiva SIPA, întrucât deţine controlul asupra acesteia.

Invitat la Antena 3, Adrian Năstase a declarat că întrebările publice pe care preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, le-a adresat Monicăi Macovei cu privire la acest subiect sunt "impecabile" şi "absolut corecte" şi consideră că răspunsurile vor developa "mecanismul" prin care "fostul procuror" a construit un sistem "pentru un anumit control în societate".

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

"Întrebările doamnei Gârbovan cred că sunt absolut impecabile şi ele sunt mai curând retorice. (...) Este clar că Monica Macovei a funcţionat ca un instrument politic pentru Traian Băsescu în organizarea unui sistem care era direcţionat împotriva opozanţilor politici şi pentru un anumit control în societate. (...) Întrebările sunt absolut corecte şi ele ne vor arăta mecanismul prin care Monica Macovei a construit acest sistem. (...) Ea a fost instrumentul de la Ministerul Justiţiei care a pus în realizare, a pus în aplicare nişte decizii luate imediat după alegerile din 2004. (...) Răspunsurile la aceste întrebări nu trebuie să le dea Monica Macovei, trebuie să le dea, acum şi foarte rapid, noul ministru al Justiţiei. (...) Tudorel Toader ar trebui, de îndată, să dea răspunsuri la aceste chestiuni. El are responsabilitatea, conform reglementărilor care au existat şi care în continuare există, având controlul asupra penitenciarelor şi instituţiilor care se ocupă, şi are în control această arhivă. (...) Dacă aş fi premier, i-aş cere să îmi dea un raport într-o săptămână cu măsurile pe care le va lua", a afirmat Adrian Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.