Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Messi are 'inima distrusă' din cauza situației copiilor sirieni

www.digisport.ro
Neymar Messi

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, cvintuplu câștigător al Balonului de Aur, și-a exprimat preocuparea, în calitate de ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF, față de soarta copiilor sirieni, care suferă din cauza războiului civil din țara lor, ce pare fără sfârșit.

"O zi de război este prea mult. Copiii din Siria au fost supuși violenței și cruzimii timp de șase ani, într-un conflict care îi ține ostatici. În calitate de tată și ambasador UNICEF am inima distrusă. Adaugă vocea ta la UNICEF pentru a cere încetarea războiului. http://uni.cf/SyriaSix", a scris Messi pe contul său Facebook.

Citește și: Ce transfer-bombă pregătește Steaua: Cu ce fost rapidist negociază Gigi Becali

Starul mondial al fotbalului a dat publicității acest mesaj miercuri, zi în care s-au împlinit exact șase ani de la declanșarea războiului civil din Siria, pe 15 martie 2011, conflict soldat cu aproximativ 320.000 de morți, mai mult de jumătate din populație dezrădăcinată și o țară în ruine, anunță Agerpres.

Aproximativ 652 de copii au murit anul trecut în Siria, o creștere de 20% față de anii anteriori, în timp ce 647 au fost răniți, precizează UNICEF, adăugând totodată că peste 8 milioane de copii sirieni au nevoie de ajutor umanitar urgent din cauza situației din țara lor.

Dintre acești copii, 5,8 milioane se află în continuare în Siria sub amenințarea bombelor, în timp ce 2,3 milioane trăiesc ca refugiați în țările vecine, Libian, Iordania, Irak, Turcia și Egipt.

Cei mai vulnerabili sunt cei 2,8 milioane de copii aflați în zonele inaccesibile și care nu pot beneficia practic de niciun ajutor.

'Suferința pe care o îndură acești copii este una fără precedent. Fiecare copil este și va fi marcat pentru restul vieții sale de ceea ce a trăit, iar acest lucru își va lăsa amprenta pe sănătatea și bunăstarea lui', a declarat directorul UNICEF din regiune, Geert Cappelaere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.