DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

MET Group achiziţionează un parc eolian de 42 MW în Bulgaria

eoliene

Compania energetică europeană MET Group, cu sediul în Elveţia, a achiziţionat de la Enel Green Power 100% din acţiunile pe care grupul italian le deţine la un parc eolian de 42 de MW din Bulgaria, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Tranzacţia face parte din strategia de dezvoltare a MET pentru obţinerea unui portofoliu semnificativ de unităţi de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est (ECE).

MET Group a semnat cu Enel Green Power S.p.A., divizia de energie regenerabilă a Enel Group, pe 12 octombrie, un contract ce vizează achiziţionarea parcului eolian de 42 MW, situat în apropiere de Kavarna, în nord-estul Bulgariei. Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc înainte de decembrie 2020.

Parcul eolian, al cincilea ca mărime din Bulgaria, are două locaţii, în municipiile Shabla şi Kamen Bryag. Având 14 turbine eoliene Vestas-V90, cu o capacitate de 3 MW fiecare, şi devenind funcţional din anul 2010, parcul eolian furnizează energie electrică echivalentă cu consumul a aproximativ 30.000 de locuinţe.

MET consideră că dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est este o parte esenţială a strategiei sale de afaceri pentru viitor şi, în acelaşi timp, sprijină tranziţia energetică de la cărbune în Europa.

Guvernul de la București se împrumută masiv - România este depășită doar de 4 economii emergente


"Această achiziţie este un semn clar al punerii în practică a strategiei integrate a Grupului MET, de a extinde puternic portofoliul nostru de energie regenerabilă în regiunea ECE. Scopul nostru este să dezvoltăm un ansamblu diversificat geografic de capacităţi de generare a energiei şi de active în infrastructură, cu active importante în energia verde. În ceea ce priveşte diversificarea surselor, sunt convins că orientarea noastră prioritară către energiile regenerabile este abordarea corectă şi că, împreună cu competenţa noastră principală privind gazele naturale drept combustibil de tranziţie, putem sprijini dezvoltarea domeniului energetic pentru atingerea obiectivelor privind neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon", a declarat Benjamin Lakatos, CEO al MET Group.

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul în Elveţia, cu activităţi pe pieţele gazelor naturale, energiei şi petrolului. Compania MET este prezentă, prin sucursalele sale, în 14 ţări, pe 26 de pieţe de gaze naturale şi în 22 centre de tranzacţionare internaţionale.

În România, Grupul MET este reprezentat de subsidiara MET România Energy, unul dintre cei mai importanţi furnizori din piaţa concurenţială, ce acoperă segmentul de energie electrică, gaze naturale şi servicii energetice.

Compania livrează în România circa 7.000.000 MWh pe an de energie electrică şi gaze naturale către aproximativ 2.500 de clienţi, în peste 5.000 locuri de consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.