Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii anunță temperaturi glaciale şi furtuni de zăpadă în nordul şi centrul Statelor Unite

Profimedia Images
zăpadă

Un sistem meteorologic care s-a abătut deja asupra regiunii Midwest din Statele Unite, unde a adus cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, se va deplasa spre sud şi vest în cursul zilei de miercuri, urmând să provoace furtuni de zăpadă şi condiţii periculoase de circulaţie, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Frontul arctic de înaltă presiune format deasupra Canadei, care a determinat scăderea temperaturilor până la valori cuprinse între -20 de grade Celsius şi -30 de grade Celsius în Midwest şi în marile câmpii din nordul Statelor Unite, va genera condiţii meteo încă şi mai dificile pe măsură ce se va deplasa spre statele americane aflate în centrul şi sudul ţării, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (National Weather Service - NWS).

"Avem un aer foarte rece deasupra Canadei, care va continua să coboare spre partea centrală a Statelor Unite în următoarele câteva zile", a declarat meteorologul Lara Pagano de la NWS. "Va urma o perioadă prelungită de temperaturi cu mult sub valorile normale", a adăugat ea.

Avertizări pentru vânturi susţinute au fost emise în statele din nordul ţării, inclusiv în Montana şi Dakota de Nord.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Pe măsură ce temperaturile vor scădea şi mai mult şi se vor amesteca cu aerul mai cald venit de deasupra Oceanului Pacific, astfel de avertizări meteo sunt aşteptate şi în state precum Illinois, Kentucky şi Oklahoma, dar şi în nordul Texasului, a adăugat Lara Pagano.

Furtuni de zăpadă vor fi cel mai probabil anunţate pentru Arkansas, Mississippi şi Kentucky, unde aceste fenomene vor avea potenţialul de a provoca întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Din cauza drumurilor acoperite de polei, condiţiile de trafic vor deveni periculoase în cea mai mare parte a acestor regiuni, iar cursele aeriene ar putea fi amânate sau anulate.

Mai multe zone din partea superioară a regiunii Midwest au fost deja afectate de condiţii meteorologice severe în această săptămână, iar statele Minnesota şi Wisconsin s-au confruntat cu temperaturi care au scăzut sub pragul de zero grade Celsius timp de mai multe zile.

În oraşul International Falls din statul american Minnesota, temperaturile au scăzut luni până la valoarea de -38 de grade Celsius, potrivit AccuWeather.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.