Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metodă ingenioasă de a-i ajuta pe ucraineni: Oameni din toată lumea se 'cazează' prin Airbrb în Ucraina

Be Yourself
airbnb

Oameni din toată lumea plătesc pentru a închiria spații din Ucraina prin Airbnb, chiar dacă nu vor ajunge niciodată acolo, în încercarea de a-i ajuta pe rezidenții care se confruntă cu dificultăți financiare extreme din cauza invaziei ruse, infomează The Guardian.

Platforma de închiriere de case a anunțat deja că va oferi locuințe gratuite pentru 100.000 de refugiați ucraineni, dar publicul a venit cu o modalitate nouă de a-i ajuta financiar pe cei care fie intenționează să rămână în Ucraina, fie sunt prinși în țară din cauza conflictului.

Un cuplu care a făcut o rezervare pentru 3-10 martie la Kiev a postat confirmarea pe Twitter și a scris: „Bună Maria, eu și soția mea tocmai v-am rezervat apartamentul pentru o săptămână, dar bineînțeles că nu vom fi în vizită. Asta doar ca să poți primi niște bani.”

Un alt utilizator de Twitter a spus că și-a rezervat o ședere de o săptămână și i-a încurajat pe alții să împărtășească ideea. Un al treilea a cerut Airbnb să renunțe la taxe, care variază de obicei între 3% și 15%, astfel încât gazdele ucrainene să primească toate veniturile.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a spus că serviciul va renunța la taxe în Ucraina. „Apreciem generozitatea comunității noastre în acest moment de criză”, a spus acesta. „Airbnb renunță, de asemenea, la toate taxele pentru oaspeți și gazde pentru toate rezervările din Ucraina în acest moment.”

Airbnb, care anul trecut a primit rezervări pentru 300 de milioane de nopți la 4 milioane de gazde la nivel global, în valoare totală de 46,8 miliarde de dolari (35 de miliarde de lire sterline), listează peste 300 de proprietăți pentru închiriere în toată Ucraina.

Între timp, Airbnb a luat decizia de a suspenda serviciile din Rusia și Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.