Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metodele prin care ficatul se purifică și regenereză - Alimentele, ceaiurile și activitățile ideale

F. P.
ficat

Ficatul uman este unul dintre cele mai importante organe care îndeplinește aproximativ 30 de funcții biochimice. Ficatul este unic prin faptul că este capabil să se autocurățească. Cu toate acestea, dintr-o serie de motive, acest organ este uneori dificil, astfel încât mulți recurg la purificare.

Cauzele bolilor de ficat

Principala cauză a bolilor de ficat este consumul de băuturi alcoolice. Alcoolul etilic distruge celulele organelor care sunt responsabile de sinteza proteinelor, de transformarea carbohidraților și de eliminarea componentelor endogene. Din această cauză, ficatul crește în dimensiune și apoi apare o inflamație cronică.

Este adevărat că bolile hepatice pot apărea din cauza toxinelor și a medicamentelor. O alimentație deficitară are, de asemenea, un impact: mâncarea în exces, alimentele grase și dulci și fast-food-ul sunt deosebit de dăunătoare. Alte cauze sunt tulburările metabolice, obezitatea și bolile virale. Afectează funcționarea unui organ important și un stil de viață sedentar.

Dacă aveți probleme cu pielea, greață, arsuri la stomac și eructații constante, constipație, amărăciune în gură, flatulență, atunci ar trebui să consultați un medic și să luați în considerare o cură de ficat.

Cum se curăță ficatul?

Dacă ficatul tău nu este grav afectat și vrei să scapi de toxine și să te simți mai ușor, atunci cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să treci la mese mici și echilibrate.

Alimentația corectă

În primul rând, ar trebui să excluzi din alimentația ta alimentele prăjite, puternic sărate, condimentate și afumate, conservele, bulionii de carne puternici și să adaugi mai multe legume și fructe, produse lactate, dar cu conținut scăzut de grăsimi. Acestea vor ajuta fluxul biliar.

Lămâia și sucul ei sunt adesea folosite pentru a curăța ficatul, dar nu există dovezi științifice care să susțină beneficiile sale. Mulți oameni folosesc câte 100 ml de ulei vegetal, ceea ce, de asemenea, nu este corect. În acest fel, veți obține doar excesul de grăsime. Aceste produse se adaugă cel mai bine în doze. Dar puteți include în mod sigur în dieta dvs. peștii grași care sunt bogați în omega-3. Este ideal pentru a găti la aburi, înăbușit sau la cuptor. Acizii grași reduc inflamațiile din ficat.

Cel mai important lucru este să țineți cont de raportul dintre proteine, grăsimi și carbohidrați, în timp ce grăsimile animale trebuie înlocuite cu cele vegetale, precum și să mâncați porții mici și să evitați înfometarea.

Curățarea ficatului cu mijloace naturale - produse cu efect coleretic:

- legume: dovlecei, toate tipurile de varză, dovleac, sparanghel, roșii;

- condimente: fenicul, spanac, coriandru, pătrunjel;

- citrice: grapefruit, portocale, lămâi;

- fructe: mere, banane, căpșuni, smochine;

- cereale: tărâțe, fulgi de ovăz;

- ulei vegetal: floarea-soarelui, semințe de in, măsline, porumb;

- produse lactate fermentate: brânză, brânză de vaci, iaurt, smântână;

- altele: carne fiartă, ouă fierte tari.

Pentru a curăța ficatul, trebuie să beți și suficiente lichide. Se recomandă să beți cel puțin doi litri de apă potabilă pe zi.

Din medicina tradițională, ceaiurile verzi și tincturile vor ajuta. Avantajul ierburilor este că nu creează dependență. Puteți bea infuzii răcite chiar și pe stomacul gol.

Ceaiuri din plante care au un efect coleretic:

- Sunătoarea;

- frunze de mentă;

- fructe de ciulin de lapte;

- flori de imortele;

- rădăcină de coacăz;

- frunze de mesteacăn;

- fructe de măceș.

Sucurile de legume (morcovi, sfeclă și castraveți) vor avea, de asemenea, un efect benefic asupra ficatului. Acestea pot fi amestecate sau băute separat. Va fi suficient să beți o jumătate de cană de 2-3 ori pe zi, timp de 1-2 săptămâni.

Procedee cu apă

Pentru a elimina toxinele din organism, nu uitați de o baie sau de o saună. Prin transpirație abundentă, toxinele sunt aruncate afară și porii sunt curățați temeinic. În acest fel, vă puteți susține în continuare sistemul imunitar și vă puteți menține corpul cald.

Activitatea fizică

Un stil de viață sedentar provoacă stagnarea bilei, așa că este important să faceți sport și să fiți activi din punct de vedere fizic. Antrenamentul de forță trebuie exclus, dar cardio va fi deosebit de util.

Articolul are doar scop informativ și nu reprezintă o recomandare sau un substitut pentru un consult profesional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.