Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul a autorizat utilizarea vaccinurilor chineze CanSino și Sinovac

zf.ro
vaccin COVID-19

Autorităţile sanitare din Mexic au autorizat utilizarea vaccinurilor chineze CanSino și Sinovac, a anunţat miercuri guvernul, potrivit AFP, potrivit AGERPRES.

"A fost acordată autorizarea de urgenţă pentru cele două vaccinuri", a spus într-o conferinţă de presă Hugo Lopez-Gatell, responsabilul guvernamental cu lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Vaccinul companiei chineze Sinovac, cunoscut şi sub denumirea de CoronaVac, "va veni în Mexic ambalat", în timp ce vaccinul de la CanSino Biologics "va ajunge engros" pentru a fi transferat spre statul Queretaro din centrul ţării, unde va fi ambalat.

Potrivit unui secretar de stat de la Ministerul de Externe, Martha Delgado, până la sfârşitul lui februarie sunt aşteptate două milioane de doze de vaccin Sinovac, urmând ca în patru luni să se ajungă la zece milioane de doze, scrie DPA.

Citește și: PNL a pierdut 12% într-un an de zile (sondaje CURS)

Vaccinul CanSino, pentru care a fost semnat un contract de 35 de milioane de doze, ar urma să înceapă să ajungă în această săptămână.

Mexicul a mai autorizat deja trei vaccinuri - al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech, al companiei britanice AstraZeneca şi Sputnik V din Rusia.

Mexicul a fost prima ţară latino-americană care a început vaccinarea, încă de la 24 decembrie, fiind urmată în aceeaşi zi de Chile şi Costa Rica.

Până în acest moment a fost injectat doar vaccinul Pfizer/BioNTech, personalului sanitar din toată ţara şi profesorilor din sud. Utilizarea efectivă a vaccinului AstraZeneca este prevăzută pentru luna martie.

Mexicul, ţară cu o populaţie de 126 de milioane de locuitori, ajunsese miercuri la 1.957.889 de infectări şi la 169.760 de decese din cauza COVID-19, conform cifrelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.