Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul, a patra cea mai lovită țară de COVID: A înregistrat mai mult de 70.000 de morţi

Twitter
sicrie italia decese

Mexicul a depăşit vineri pragul de 70.000 de morţi din cauza Covid-19, un bilanţ superior celor mai pesimiste predicţii ale autorităţilor sanitare în timpul pandemiei, scrie AFP, potrivit news.ro.

În ultimele 24 de ore, 534 de persoane au murit de Covid-19, totalul fiind de 70.183 de decese, a anunţat într-o conferinţă de presă un responsabil al Ministerului Sănătăţii, Ricardo Cortes.

Ministerul estimase la 8.000 numărul de morţi din cauza epidemiei, înainte de a ajunge la 30.000, apoi 60.000, într-un scenariu "catastrofal".

5.935 de noi cazuri de infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, totalul îmbolnăvirilor fiind de 658.299, a precizat Cortes, subliniind că această cifră este în creştere după patru săptămâni de scădere.

Citește și: Doliu în lumea politică: A murit în timp ce se afla în campanie electorală. Viza funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj .

"În orice caz, rata de pozitivitate la Covid-19 continuă să se diminueze. Ceea ce ni se pare o veste încurajatoare", a afirmat el.

Mexicul, care numără 128,8 milioane de locuitori, este a patra cea mai afectată ţară din lume în privinţa numărului de decese, după Statele Unite (191.802), Brazilia (130.396) şi India (75.271), conform unui bilanţ al AFP.

Mexicul a impus izolarea în 23 martie pentru a lupta contra răspândirii coronavirusului, autorizând doar activităţile esenţiale. Din iunie, unele sectoare ale economiei şi-au reluat activitatea, dar şcolile au rămas închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.