Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul anunţă un plan de redresare pentru reconstruirea Acapulco după uragan

Twitter
Acapulco

Mexicul anunţă un plan de redresare pentru reconstruirea Acapulco după uragan

Guvernul Mexicului a anunţat miercuri un plan de redresare în valoare de 3,4 miliarde de dolari destinat zonei de coastă din Acapulco distruse de uraganul Otis, plan care include facilităţi fiscale, ajutor umanitar şi reconstrucţia infrastructurii şi care ar putea fi suplimentat dacă este necesar, informează Reuters, conform Agerpres.

Uraganul Otis, care s-a abătut asupra staţiunii Acapulco săptămâna trecută, a devastat locuinţe, hoteluri şi sedii ale unor companii, perturbând comunicaţiile pentru cei 900.000 de locuitori.

Investiţiile totale necesare pentru planul de redresare au foste estimate la 61,3 miliarde de pesos (3,42 miliarde de dolari), a declarat ministrul Finanţelor, Rogelio Ramirez de la O, cu prilejul unei conferinţe de presă.

În urma trecerii uraganului Otis, peste 100 de persoane au decedat sau au fost date dispărute, iar costurile pagubelor s-ar putea ridica până la 15 miliarde de dolari, potrivit experţilor.

După uragan, în Acapulco s-au produs numeroase jafuri. Autorităţile din Mexic au trimis mii de membri ai forţelor armate pentru a menţine ordinea şi a distribui hrană şi provizii.

Preşedintele ţării, Andrés Manuel López Obrador, a declarat că guvernul va spori finanţarea pentru Acapulco dacă va fi nevoie.

''Din fericire, avem finanţe publice sănătoase şi resurse nelimitate când vine vorba despre a veni în sprijinul populaţiei'', a precizat el.

Mulţi rezidenţi au în continuare probleme cu procurarea alimentelor şi a apei, iar unii au fost nevoiţi să se spele în ape locale.

Planul va devansa plata ajutoarelor sociale cu două luni, va sista plata electricităţii până în februarie şi va oferi produse de uz casnic familiilor ale căror locuinţe au fost inundate.

Sumele vor asigura necesarul săptămânal de alimente de bază pentru circa 250.000 de familii timp de trei luni, a detaliat preşedintele.

Companii importante din domeniul retail precum Walmart de Mexico şi Soriana au colaborat cu guvernul la alcătuirea acestui plan, a adăugat el.

Planul include totodată 10 miliarde de pesos pentru reconstrucţia infrastructurii distruse a oraşului.

Acapulco şi localitatea învecinată Coyuca de Benitez vor fi scutite de la plata taxelor până în februarie 2024, a precizat López Obrador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.