Extrem de mulți români obișnuiesc să își înceapă ziua cu o porție de mezeluri! Că e vorba de un sandvis sau o omletă dichisită cu șuncă sau salam, mezelurile sunt nelipsite de pe masa multor români. Însă dincolo de gustul delicios se ascund multe pericole.
Mezelurile sunt cancerigene, avertizează medicul Mihail Pautov
„O substanță cancerigenă pe care o consumăm zilnic fără să ne dăm seama de asta este carnea procesată. Avem dovezi foarte clare că acea carne procesată: șunculița, salamul, cârnați afumați, crenvurști, acea vitrină din supermarket unde ai acele mezeluri e vitrina cancerigenă.
Acum depinde cât mănânci. Este absolut esențial să eviți consumul constant de carne procesată, mezeluri. Dacă mănânci asta și ajungi să faci din asta un obicei, ajungi aproximativ ca un fumător. Fumezi o țigară si răul pe care ți-l face este asemănător cu 4-5 crenvurști”, a precizat cel cunoscut drept Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.
Comentează