Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mi-au scos 16 dinți, dar nu m-a durut!' - Ce a pățit pacientul

Radu Pop
Sanador
dentist

Sângerările gingivale, respirația urât mirositoare, durerile dentare, alături de spațierea și mobilitatea dinților sunt doar câteva dintre simptomele unei afecțiuni grave, care poate duce la pierderea dinților. Boala parodontală, numită și parodontoză, este o afecțiune cronică de natură inflamatorie, cauzată de placa bacteriană și care, netratată, poate distruge osul care susține dinții, ducând în timp la slăbirea și căderea acestora.

Prin această situație a trecut și Marius, un pacient tânăr de 40 de ani, care a învățat din nou să zâmbească. Inițial, bărbatul s-a programat la medicul stomatolog pentru un detartraj și o curățare profesională, însă, problema s-a dovedit a fi mult mai gravă decât crezuse inițial. Pentru că a amânat multă vreme vizita la stomatolog, Marius avea deja o parodontoză avansată.

După un control riguros, pacientul a primit recomandarea de a merge imediat la domnul Dr. Victor Răzvan Bărbulescu, specialist în chirurgie orală și maxilo-facială la Clinica de Stomatologie SANADOR. În funcție de stadiu, boala parodontală poate fi tratată medicamentos sau chirurgical. În cazul lui Marius însă, întrucât afecțiunea se afla deja într-un stadiu avansat, medicul stomatolog a recomandat în prima etapă a tratamentului câteva extracții.

„În general, eu îmi fac cu greu curaj să merg la medic, chiar și pentru efectuarea unor banale analize de sânge, însă dânsul mi-a dat foarte mare încredere. Nu am simțit durere, deși a fost nevoie să îmi scoată 16 dinți, iar extracțiile în sine mi s-au părut foarte lejere. Tratamente stomatologice mai făcusem și în altă parte, însă de data aceasta totul mi s-a părut mult mai ușor de parcurs, așa că am revenit să rezolv problemele treptat și fără teamă”, povestește Marius.

În cazul lui Marius, tratamentul a fost unul complex și de durată. Dr. Victor Răzvan Bărbulescu a efectuat 16 extracții dentare, urmate de regularizări osoase și lifting de sinus, în mai multe ședințe, pentru a obține un volum osos suficient pentru un implant dentar. Pacientul se bucură acum de o dantură nouă și sănătoasă, zâmbește din tot sufletul și a înțeles importanța unei igiene orale corecte, dar și a consultului stomatologic periodic.

„La începutul terapiei, nu știam cum voi putea trece prin această experiență, însă acum realizez că nu a fost atât de greu pe cât mă așteptasem. La domnul doctor nu doare nici măcar înțepătura de la anestezie, nu știu cum reușește”, încheie, bucuros, Marius.

La Clinica de Stomatologie SANADOR, pacienții pot benefica de consultații asigurate de medicii bine pregătiți și empatici, dar și de echipamente moderne, care permit practicarea medicinei dentare la cel mai înalt nivel de performanță terapeutică. La SANADOR, vă stau la dispoziție tratamente stomatologice variate: parodontologie, implantologie, chirurgie oro-maxilo-facială, endodonție (stomatologie asistată de microscop), ortodonție pentru adulți și copii, stomatologie asistată laser, protetică digitală, tehnica 3Step, pedodonție, protetică, profilaxie, estetică dentară și radiologie dentară, pentru realizarea de radiografii panoramice, esențiale, de exemplu, în cazul parodontozei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.