Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare SURPRIZĂ. City Insurance va fi preluat de un puternic grup germano-elvețian/ INTERVIU

City Insurance
city insurance

Dan Odobescu cel care a pus pe roate una dintre cele mai puternice companii de asigurări din România a decis să se retragă. City Insurance este singura companie de asigurări cu capital românesc în acest moment.Într-un scurt interviu acordat, domnul Odobescu ne-a anunțat că renunță la poziția sa de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație.

Dan Odobescu se retrage. City Insurance va fi preluat de puternicul grupul germano- elvețian Berlin London Beteiligungs AG

Domnule Dan Odobescu se pare ca se confirma ultimele stiri privind retragerea Dumneavoastra din cadrul Societatii de Asigurare- Reasigurare City Insurance?

Dupa 5 ani de la preluarea companiei de la actionarii precedenti, in contextul acestor schimbari, am decis sa ma retag din pozitia de Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie si sa renunt astfel la orice pozitie executiva, ramanind sa-mi exercit drepturile de actionar, pana la finalizarea tranzactiei aflata in curs.

Societatea de Asigurare-Reasiguare City Insurance S.A trece prin transformări. Vorbiți-ne despre acestea.

Adunarea generala a actionarilor a hotarat in data de 15 martie 2017 sa se treaca la un sistem dualist cu un consliu director format din: Epameinondas Papanikolaou – Presedinte, Renato Szilagyi – Vicepresedinte și Dr. Bodo Herold – fost Head of Advisory Board al Catlin Insurance SE și profesor al Universității Dortmund si un Consiliui de Supraveghere a societății este format din: Dl. Eberhard Lau Presedinte,  Dr. Max Rossler în calitate de Vicepreședinte  si Dl. Cristian Pascale în calitate de membru.

Doctorul Max Rossler este un reputat om de stiinta si un investitor cu o vasta experienta in pietele de capital.  A studiat matematica la Institutul Federal Elvetian de Tehnologie din Zurich (ETH Zurich). Dr. Rossler s-a afirmat la Schweizerische Kreditanstalt (acum Credit Suisse), în calitate de șef de analiză pentru produsele cu venit fix și a devenit, de asemenea, responsabil pentru gestionarea unui număr de fonduri de investiții, cu o valoare totală de peste 12 miliarde CHF. In ultimii ani, Dr. Rossler a fost consultant pentru mai multe instituții financiare, printre care banca Dominick Company AG, compania de asigurări SUVA și Bank Reichmuth & Co.

Astfel, confirm informațiile apărute în presă, ca Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA este în negocieri avansate cu grupul germano-elvețian Berlin London Beteiligungs AG si participarea directa a Dr. Max Rossler privind preluarea si majorarea in prima faza a capitalului social al societatii cu 50 de milioane de euro in vederea iesirii din procedura de redresare financiara. Schimbarile vor deveni efective imediat dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara le va autoriza.

Ce s-a urmărit cu aceste schimbări?

Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A urmeaza procesul de preluare a companiei de către grupul germano- elvețian Berlin London Beteiligungs AG, cu sediul la Berlin si birouri in Germania, Marea Britanie și Elveția, cu o vasta expertiza si experiență în sectorul serviciilor financiare și de asigurări.

In aceasta situatie Berlin London Beteiligungs AG a dorit trecerea la o noua forma de organizare a Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance specifica multinationalelor si in acelasi timp au aparut si reprezentantii acestui grup in esaloanele de conducere.

Mai mult o echipă externă de consultanți va asista conducerea executivă în procesul decizional. Aceasta este formată din Prof Hans Willi Schroiff fost Head of Markenting Henkel pentru departamentul de marketing, Christian Wiemann cu experiență la Marsh Brokers și Gerling pentru departamentul IT și administrativ și Edward Miller fost Head of Actuary la Hannover Re pentru departamentul de actuariat.

Investitorii interesati de preluarea City Insurance deţin o vastă experienţă în industria de asigurări din Elvetia si Germania astfel intenţionand să dezvolte şi să consolideze aceasta companie pe termen lung.

Spuneți că City Insurance este o companie solidă

Soliditatea Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. este dovedita si de interesul de preluare a companiei manifestat de catre Berlin London Beteiligungs AG.

Beneficiind de sprijinul noilor parteneri Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance va incerca sa atinga obiectivele sa urce in top 5 asiguratori si sa mentina rata de profit existent. Dezvoltarea de noi produse si servicii raman o prioritate pentru noua echipa de management.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.