Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MI5, serviciul britanic de contrainformaţii şi securitate internă, îşi va lansa un cont pe Instagram

mi5.gov.uk
mi5

MI5 (Military Intelligence, Section Five), serviciul britanic de contrainformaţii şi securitate internă, îşi lansează joi un cont pe Instagram, dorind astfel să dea dovadă de mai multă transparenţă în privinţa activităţilor sale şi, totodată, să se adreseze tinerilor, informează AFP.

Directorii de la MI5 doresc să demonteze prin intermediul acestui mijloc de comunicare anumite mituri şi să dezvăluie arhive inedite, a relatat agenţia de presă PA, potrivit agerpres.ro.

Reţeaua de socializare Instagram va fi utilizată pentru a găzdui şedinţe online de întrebări şi răspunsuri, la care vor participa ofiţeri activi de informaţii, precum şi pentru a comunica tinerilor oportunităţile profesionale pe care le oferă MI5.

Obiecte de importanţă istorică din Muzeul MI5, situat în subsolul sediului său general, vor fi fotografiate şi prezentate pentru prima dată publicului larg.

Cu ocazia primei sale apariţii mediatizate, care a avut loc în octombrie 2020, noul director general de la MI5, Ken McCallum, numit în această funcţie în urmă cu un an, a vorbit despre dorinţa lui de deschidere, în special faţă de tineri. ''Mare parte din ceea ce facem trebuie să rămână invizibil, dar nu şi cine suntem noi", a declarat directorul MI5, considerând că deschiderea către public a acestui serviciu britanic reprezintă "cheia viitoarelor succese ale sale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.