Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se coace mica amnistie fiscală: dispar arieratele bugetare ale industriei de apărare

fondul de rezerva

Arieratele bugetare ale mai multor societăți comerciale din industria de apărare ar urma să fie anulate, iar alte obligații fiscale vor fi convertite în acțiuni, sumele șterse fiind de peste 160 milioane de lei, conform unor proiecte de OUG puse în dezbatere publică de Ministerul Economiei, potrivit Mediafax.

Citește și: VIDEO - Traian Băsescu a făcut o demonstrație de forță în Parlamentul European: reproșuri fără perdea pentru Uniunea Europeană

Proiectul de anulare a arieratelor privește Uzina Mecanică București, Uzina Mecanică Plopeni, Uzina Automecanica Moreni, Tohan SA, Metrom SA, Fabrica de Pulberi Făgăraș, Pirochim Victoria și Uzina Mecanică Sadu. Valoarea totală a sumelor datorate de operatorii economici este de 59,787 milioane lei.

Ministerul subliniază, în expunerea de motive, importanța strategică a industriei de apărare, fapt pentru care este necesar această măsură.

Pe de altă parte, anularea sumelor presupune diminuarea veniturilor bugetare din acest an cu cele 59,7 milioane lei.

Citește și: Mihai Tudose: Un membru Pro România care ar accepta să intre în Guvernul Dăncilă ar trebui să-și facă un consult la cap

Un al doilea proiect de OUG privește conversia în acțiuni a unor obligații fiscale în valoare de 102,027 milioane lei datorate de trei companii din industria de apărare.

La elaborarea proiectului a fost solicitat punctul de vedere al Consiliului Concurenţei prin care acesta consideră că „măsura de conversie în acţiuni a obligaţiilor fiscale administrate de ANAF la operatorii economici din industria de apărare poate să nu constituie ajutor de stat, în sensul prevederilor art. 107 din TFUE, dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii: 1. Măsura vizează, în mod strict, capacităţile de producţie de armament, muniţie şi material de război; 2. În cazul în care operatorii economici desfăşoară şi alte activităţi pe lângă cele de producţie de armament, muniţie şi material de război, finanţarea, costurile şi veniturile din cele două tipuri de activităţi (civilă şi militară) sunt clar separabile, existând evidenţe contabile distincte pentru fiecare din acestea.

Ministerul Economiei exercită drepturile și obligațiile statului român, în calitate de acționar majoritar și pentru acțiunile emise în favoarea statului de operatorii economici în urma conversiei și înregistrează în evidențele contabile aceste acțiuni, arată OUG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.