Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MiCA intră pe deplin în vigoare. UE începe numărătoarea inversă pentru legislația cripto

crypto.ro
bitcoin ue mica

MiCA, care intră pe deplin în vigoare până la sfârșitul anului 2024, își propune să creeze un cadru de reglementare consistent pentru activele cripto în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

Pe 9 iunie, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) a fost publicată legislația privind piețele de cripto-active (MiCA) a Uniunii Europene. Acest lucru declanșează numărătoarea inversă pentru ca legea să intre în vigoare de la 30 decembrie 2024, conform cointelegraph.com.

Reglementările, semnate în lege la 31 mai după ce au fost introduse pentru prima dată în 2020, urmăresc să creeze un cadru de reglementare consistent pentru activele cripto în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

Deși regulile intră oficial în vigoare în 20 de zile de la publicare, regulile vor începe să se aplice pe 30 decembrie 2024, unele părți ale legislației intră în vigoare cu șase luni mai devreme, pe 30 iunie 2024.

Furnizorii de servicii de criptomonedă și susținătorii deopotrivă au salutat legislația pentru crearea unui mediu de piață unică în Europa în ceea ce privește cerințele de reglementare și procedurile de operare.

Citește și Război total între Binance și Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA! Compania lui C. Zhao și-a notificat clienții că suspendă depozitele în dolari americani

Componentele cheie ale legislației MiCA includ cerințele de înregistrare și autorizare pentru emitenții de criptomonede, bursele și furnizorii de portofel.

Citește și 'S-a intentat un proces împotriva dumneavoastră' CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a primit citație de la Curtea districtuală din SUA, tocmai în Malta

Conform regulilor, emitenții de monede stabile trebuie să îndeplinească anumite cerințe de securitate și de reducere a riscurilor, în timp ce serviciile de custodie a criptomonedei trebuie să asigure suficiente măsuri de securitate și siguranță pentru a aborda potențialele eșecuri operaționale și de securitate cibernetică.

Legislația oferă, de asemenea, un cadru pentru prevenirea abuzului de piață, a tranzacțiilor privilegiate și a comportamentului manipulator în spațiul criptomonedei.

Între timp, piețele și operatorii criptografici din Statele Unite sunt supuși unor presiuni după ce Comisia pentru Valori Mobiliare a inițiat acțiuni de reglementare împotriva schimburilor de criptomonede Binance și Coinbase .

 

Ambele burse sunt trimise în judecată din mai multe motive, inclusiv neînregistrarea ca brokeri licențiați și oferirea de valori mobiliare neînregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.