Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mica Sirenă din Copenhaga a fost VANDALIZATĂ - FOTO

mica sirena

Mica Sirenă din Copenhaga, monumentul cel mai celebru din Danemarca, a fost vopsită în alb şi albastru, a anunţat miercuri poliţia daneză, relatează AFP, conform agerpres.

Este pentru a doua oară într-un interval de două săptămâni când statuia este vopsită. La 30 mai, statuia a fost vopsită în roşu de militanţi pentru oprirea vânătorii de balene în Insuele Feroe. De această dată, revendicarea este mai enigmatică.

Citeşte şi: Rusia se simte ÎNCONJURATĂ de NATO. Putin ameninţă cu un răspuns 'adecvat'

În faţa statuii "scrie pe cheu 'Eliberaţi-l pe Abdull'. O fată zveltă, cu înălţimea de 1,70 m şi păr deschis la culoare este căutată. Nu există nicio informaţie suplimentară", a indicat poliţia pe Twitter.

În media daneze, Mica Sirenă apare pe jumătate acoperită cu vopsea.

Statuia de bronz, instalată din 1913 pe o stâncă din golful capitalei daneze, reprezintă un personaj dintr-o poveste de Hans Christian Andersen.

Aceasta a avut de furcă de mai multe ori de-a lungul timpului cu cei care şi-au îndreptat furia sau protestele împotriva ei. Capul Micii Sirene a fost furat de două ori, în 1964 şi 1998, iar o dată i-a fost detaşat şi luat un braţ, în 1984. Ea a fost stropită cu vopsea sau împinsă în mare în mai multe rânduri, iar în 2004 a fost acoperită cu o burqa pentru a protesta împotriva candidaturii Turciei la aderarea la Uniunea Europeană (UE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.