Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michael Masi, fostul director de curse al Formulei 1, a plecat de la FIA

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Australianul Michael Masi, fostul director de curse al Formulei 1, a decis să părăsească Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi să revină în ţara sa la şapte luni după ce a jucat un rol într-una din cele mari controverse din istoria recentă a acestui sport, informează Reuters.

FIA a confirmat marţi, într-un comunicat, plecarea lui Masi, cel care fusese înlocuit din funcţia de director de curse de Eduardo Freitas şi Niels Wittich.

FIA l-a concediat în februarie pe Masi din funcţia de director de curse după deciziile sale controversate, care i-au permis olandezului Max Verstappen să devină campion mondial la ultimul Mare Premiu din 2021, la Abu Dhabi. Decizia oficialului australian de a relansa, în ultimul tur, o cursă ce era neutralizată de o maşină de intervenţie i-a oferit lui Verstappen posibilitatea de a-l depăşi pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi de a intra în posesia primului său titlu de campion mondial.

După ce a fost înlocuit în februarie, Masi a rămăs în cadrul FIA, care a menţionat că intenţionează să-i ofere un nou rol.

Un raport ulterior despre cursa de la Abu Dhabi a constatat în martie că Masi a comis o "greşeală umană", dar a acţionat cu "bună-credinţă".

FIA a declarat marţi că Masi şi-a îndeplinit diferitele funcţii "într-o manieră profesionistă şi dedicată", dar a decis să se întoarcă în Australia pentru a fi mai aproape de familia sa şi a accepta noi provocări.

Masi fusese numit după moartea subită a lui Charlie Whiting, care a fost director de curse de zeci de ani, la Melbourne, înaintea sezonului 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.