Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microbuzele școlare sunt scutite de la plata taxelor pentru eliberarea documentelor de transport

microbuze

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care are ca obiect exceptarea unitatilor administrativ-teritoriale, precum si a institutiilor de învatamânt, care asigura transportul scolar al elevilor, de la plata taxelor si a tarifelor prevazute pentru eliberarea documentelor de transport.

Deputatul PSD Ovidiu Iane a precizat ca de aceste taxe vor fi scutite, de fapt, microbuzele scolare care apartin primariilor sau unitatilor de învatamânt.

'Pâna acum, în practica, s-a atestat ca exista si cazuri în care aceste microbuze sunt sanctionate cu amenzi pentru ca în raportul, în procesul-verbal de sanctionare se spune ca nu ar fi transportat efectiv elevi sau ca nu au toate documentele care sa ateste un transport public de persoane. Tocmai asta venim si facem, nu este un transport public de persoane transportul elevilor si cadrelor didactice. El se poate realiza si am convenit cu aceste autoritati sa facem un amendament sa se poata realiza si în afara localitatilor, pentru ca sunt situatii în care scolile si unitatile de învatamânt nu sunt pe raza localitatii de care apartine acest microbuz sau autobuz. Pornind de la exemple din practica si de la solicitarile si sesizarile celor care au suferit aceste sanctiuni am hotarât sa amendam legea pentru a nu mai exista astfel de cazuri de interpretare din partea organelor, la bunul plac al politistului local sau al inspectorului de stat pentru trafic rutier', a declarat Iane, la dezbaterile pe proiectul de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.