Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Microsoft cenzurează imaginile din întreaga lume cu protestatarul simbol din piața Tiananmen

Microsoft a blocat imagini și videoclipuri din întreaga lume cu celebrul protestatar din timpul represiunii brutale a Chinei împotriva demonstrațiilor pro-democrație din Piața Tiananmen din Beijing, pe 4 iunie 1989, informează CNN.

Fotografiile au fost blocate la nivel global de Bing, motorul de căutare Microsoft, vineri - cea de-a 32-a aniversare a evenimentului. Un purtător de cuvânt al Microsoft (MSFT) a declarat că au fost scoase din greșeală, atribuind eliminarea „erorii umane”. Imaginile au reapărut în întreaga lume - în afara Chinei - sâmbătă.

Bing, spre deosebire de principalii săi concurenți, inclusiv Google (GOOGL), operează în China continentală. Asta înseamnă că Microsoft este forțată să cenzureze rezultatele căutării pentru utilizatorii chinezi, conform legii chineze - în special imagini și informații despre protestele din Piața Tiananmen și despre asasinatele care au urmat. Cenzura pe internet a Chinei crește de obicei în săptămânile care duc la aniversarea evenimentului.

CItește și: China critică Occidebtul pentru comemorarea evenimentelor de la Tiananmen

Sute de oameni au fost uciși pe 4 iunie 1989, în Piața Tiananmen. Deși cenzura Chinei se referă de obicei doar în interiorul granițelor sale, eliminarea accidentală globală a Microsoft nu este prima dată când informațiile din Piața Tiananmen sunt blocate în afara Chinei continentale de către o companie străină. FBI, în decembrie, a acuzat un fost angajat Zoom de participarea la un plan de cenzurare a întâlnirilor în numele guvernului chinez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.