Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft revoluționează programul Word: Cum va fi perfecționată scrierea

microsoft

O nouă caracteristică a programului Word, din suita Office a Microsoft, urmărește îmbunătățirea elementelor de scriere, dincolo de obișnuitele corecții gramaticale, transmite BBC.

„Ideas”, un instrument bazat pe inteligență artificială, introdus inițial în programul PowerPoint, va fi adaptat și pentru Word, potrivit anunțului făcut de către dezvoltatorul Microsoft, în cadrul unei conferințe ce a avut loc în Seattle, informează mediafax.ro.

Citește și: Sorina Pintea, despre vaccinare! ‘Aşteptăm finalizarea acestor discuţii privind obligativitatea vaccinării şi aprobarea Legii vaccinării’

Deși funcțiile Word includ deja corectarea greșelilor gramaticale, Ideas aduce elemente în plus. Noul instrument va determina timpul necesar citirii documentului, sugerând totodată sinonime și fraze alternative, pentru a face scrierea mai concisă, precum și reformulări ale enunțurilor lipsite de sens.

Instrumentul va fi bazat pe cloud, fiind disponibil inițial doar pentru utilizatorii Word Online. O versiune pilot a Ideas va fi lansată în luna iunie, urmând ca varianta amplă să fie disponibilă începând cu toamna acestui an.

Citește și: Șoc total! Un cunoscut om de afaceri a fost reținut, după ce și-ar fi omorât bunica

„Pe măsură ce inteligența artificială devine din ce în ce mai complexă, aceasta poate contribui la mai mult, din punct de vedere al scrierii, decât la simpla corectare a greșelilor gramaticale”, au declarat reprezentanții Microsoft.

Recent, Google a anunțat lansarea propriului instrument de scriere bazat pe inteligență artificială, pentru Google Docs, despre care a afirmat că ar face mai mult decât o verificare a greșelilor gramaticale, fiind capabil să detecteze „nuanțe” în exprimare.

Citește și: Olguța Vasilescu intră la rupere! Cum a băgat bani în buzunarele românilor: Cele mai mari din ultimii 30 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.