Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranţi depistaţi de poliţişti, după ce au ieşit dintr-o maşină şi s-au îndreptat spre pădure - Alţii se deplasau pe jos pe DN6

Romania TV
politie-frontiera-migranti-imigranti

Poliţiştii din judeţul Mehedinţi au fost sesizaţi că dintr-o maşină au ieşit aproximativ 10 persoane care apoi s-au îndreptat spre o pădure. Agenţii au aflat, după ce au depistat persoanele, că sunt migranţi, au intrat în România din Bulgaria şi vor să ajungă în Germania. Ulterior, poliţiştii au depistat alţi 8 migranţi care se deplasau pe jos pe DN6, potrivit news.ro

”La data de 24 octombrie a.c., ora 23.38, Poliţia municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către angajatul unei societăţi comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin, despre faptul că un autoturism a fost abandonat în parcarea din proximitatea societăţii, iar din acesta  au coborât aproximativ 10 persoane care au traversat calea ferată şi au intrat în pădurea din apropiere”, a transmis IPJ Mehedinţi.

Migranţii au fost imediat depistaţi în pădure, fiind vorba de cetăţeni din Irak şi Siria.

”La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie din cadrului Biroului de Ordine Publică şi Serviciului Rutier care au efectuat căutări pe tronsonul de cale ferată şi în pădurea din apropiere, depistând 9 persoane de cetăţenie irakiană şi siriană, şase bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 30 respectiv 35 de ani”, a mai precizat IPJ Mehedinţi.

Totodată, poliţiştii au identificat şi conducătorul autovehiculului abandonat, fiind vorba de un bărbat de 31 ani, judeţul Dolj.

”Din verificările efectuate a reieşit faptul că cetăţenii străini intenţionau sa ajungă în Germania, declarând că au pătruns pe teritoriul României prin Bulgaria”, mai transmite IPJ Mehedinţi.

Alţi 8 migranţi au fost depistaţi când se deplasau pe jos, pe DN6, de la Drobeta Turnu Severin, către Orşova.

”Ulterior, la ora 05.11, extinzând verificările în zona sesizată poliţiştii Biroului Rutier au depistat 8 cetăţeni sirieni care se deplasau pe D.N. 6, din direcţia municipiului Drobeta Turnu Severin către municipiul Orşova, toţi fiind bărbaţi cu vârste între 17 şi 28 ani. Persoanele în cauză intenţionau să ajungă în vestul Europei, ruta de intrare în ţară fiind aceeaşi”, spune IPJ Mehedinţi.

Migranţii au fost predaţi poliţiştilor din cadrul Serviciului Teriotrial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi pentru continuarea cercetărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.