Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica se încurcă în explicaţii în scandalul caselor trecute pe numele copiilor: 'Eu stau în chirie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul Iaşului se încurcă în explicaţii în scandalul numeroaselor proprietăţi pe care acesta le-ar deţine, dar le are trecute pe numele fetelor din prima căsătorie sau a băiatului său de doar 2 ani.

Mai exact, presa locală a arătat că băiatul edilului a "cumpărat" o casă și un teren în zona centrală a orașului, în valoare de 250.000 de euro, pe vremea când acesta avea doar 11 luni. În plus, Thea şi Mălina Chirica, de clasa a VII-a, respectiv clasa a IV-a, deţin o casă de lux situată în municipiul Iaşi. Vila are 240 de metri pătraţi şi a fost trecută pe numele copiilor, după ce edilul a divorţat de fosta sa nevastă.

VIDEO Panică în miez de noapte, după mesajul Ro-Alert: De frică, oamenii s-au înghesuit cu maşinile sub poduri

"Decomandat, eu personal, nu am niciuna (nr. case). De fapt, am un apartament. (...) Faptul că aş fi cumpărat vilă copilului nu este adevărat pentru că tot eu am publicat certificat urbanistic de demolare, este vorba de un teren care avea o construcţie şi care este propusă la demolare, nu este nicio vilă a copilului. Terenul a costat 250.000 exact cum scrie în declaraţie de avere", a arătat Mihai Chirica, într-o declaraţie telefonică la emisiunea „Bună, România!” de pe B1 Tv.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Primăriei Iaşi, Mihai Chirica are domiciliul legal chiar în vila deţinută de fiicele sale, pe care a declarat-o public abia acum, dar acest lucru este negat de edil.

"Nu locuiesc acolo. Eu stau pe strada Podişului, nr.10, de aproximativ 5 ani de zile, e o scăpare şi toată lumea ştie că stau aici. Dacă vă uitaţi pe declaraţia de avere din 2011, această casă este a mea şi fostei sale mele soţii în care locuiam cu cele două fiice. În urma divorţului, s-a emis hotărâre judecătoarească prin care noi părinţii divorţând am fost de acord ca cotele pe care le deţineam la acea casă să revină copiilor noştri, iar eu m-am mutat de acolo lăsând proprietarea fetelor. Fosta soţie s-a recăsătorit şi locuieşte în casă împreună cu fetele noastre, eu stau în altă locaţie, deocamdată cu chirie", a susţinut Mihai Chirica.

În schimb, edilul a avut probleme serioase în a explica felul în care a obţinut banii pentru achiziţia terenului de 250.000 de euro trecut pe numele copilului său din a doua căsătorie sau anumite relaţii cu afacerişti locali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.