Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor a făcut ANUNŢUL: Ministerul a PLĂTIT primul sistem de rachete Patriot

Defence24
Wisla Patriot

România a făcut joi plata pentru primul sistem de rachete Patriot, iar Armata Română nu face shopping cu banii de la buget, în contextul în care încearcă să aducă sume cât mai mari în industria de apărare printr-o cooperare cât mai strânsă la nivel industrial cu producătorii de armament, a declarat joi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, în cadrul dezbaterilor din comisiile reunite buget-finanţe referitoare la bugetul ministerului pentru acest an.

Citeşte şi: Noi acuzaţii după crima de la metrou. Poliţia Capitalei: Nu am fost informaţi de operatorii 112

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, au semnat, la finalul lunii noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) Scrisoarea de Ofertă şi pentru achiziţia sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM) – Patriot. Rachetele vor intra în dotarea Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene ale Armatei României în a doua parte a anului 2019, primul sistem urmând să fie operaţional la jumătatea anului 2020.

”Astăzi am făcut plata pentru primul sistem Patriot”, a spus Fifor joi.

Armata Română nu a plecat pur şi simplu la cumpărături şi intenţionează să aducă cât mai mulţi bani la nivelul industriei de apărare, a precizat Fifor.

”Armata Română nu a plecat la cumpărături. Nu intenţionăm să facem shopping cu banii de la buget. Încercăm să ducem în industria de apărare sume cât mai mari. Încercăm să relansăm industria de apărare românească. Cu aceşti bani, vrem să facem un transfer de tehnologie printr-o cooperare industriale cu firmele mari, recunoscute, din domeniul apărării”, a afirmat Fifor.

Citeşte şi: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ministerul Dezvoltării, parte în dosarul TelDrum

Fifor a dat ca exemplu contractul prin care Armata va cumpăra 227 de transportoare blindate Piranha V, dintre care aproape 200 ar urma sa fie integrate la Uzina Mecanică Bucureşti.

Bugetul MApN pentru 2018 a fost aprobat joi în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe, cu şase amendamente respinse. Ministerul va avea un buget anul viitor de 18,16 miliarde lei (majorare cu 11,3% faţă de 2017), prin care s-a asigurat alocarea a 2% din Produsul Intern Brut (PIB), asigurându-se astfel respectarea angajamentului asumat de România în relaţia cu NATO.

Citeşte şi: Se cere intervenţia lui Mihai Tudose după crima de la metrou: 'Îi cer direct premierului să ia măsuri ferme şi imediate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.