Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor anunță măsuri cruciale în Ministerul Apărării, după scandalurile recente: 'Avem un deficit aici'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Mihai Fifor a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale. El a declarat în cadrul audierilor că printre priorităţile ministerului din acest an este construirea, împreună cu armata canadiană, a unui centru naţional de psihologie operaţională, precizând că este necesar ca minsiterul să se gândească ce se întâmplă cu militarii întorşi din teatrele de operaţii şi din punct de vedere psihologic.

Fifor a fost avizat cu 21 de voturi „pentru” şi opt voturi „împotrivă”.

„Militarii aceştia se întorc acasă şi ne dorim să se întoarcă sănătoşi. Din păcate, sunt şi evenimente nefericite. Dincolo de aspectele fizice, există şi lucruri nevăzute, pshice. Este, din păcate, cercetat foarte puţin lucrul acesta, România învaţă din mers cum să aibă grijă de militarii întorşi acasă. Centrul naţional de psihologie operaţională va fi construit împreună cu armata canadiană. Avem psihologi în armată, însă încadrarea nu este suficientă, avem un deficit aici”, a declarat Mihai Fifor în cadrul audierilor, informează news.ro.

Daniel Funeriu, reacție NEAȘTEPTATĂ după ce ministrul Educației a fost atacat dur în comisie: 'Absolut jenante acțiunile opoziției'

El a spus că nu există nicio problemă în testarea psihologică a militarilor, aceasta făcându-se la termen de către specialişti, însă armata are nevoide de psihologie, pentru că există deficit. Fifor a adăugat că va face un memorandum inclusiv pentru creşterea numărului de locuri în învăţământul militar medical.

„Avem psihologi, dar nu este un secret că psihologia armatei s-a schimbat odată cu prezenţa armatei în teatrele de operaţii, deci este firesc să regândim ce se întâmplă cu militarul întors din teatrele de operaţii, la abordarea mai aplicată a ceea ce înseamnă sindromul post traumatic. Vom face un memorandum pentru un număr mai mare de medici în armată”, a mai spus Fifor.

Simona Halep, OVAȚIONATĂ la sosirea în România, după finala pierdută în fața lui Wozniacki: 'E foarte TRIST' - VIDEO

Mihai Fifor a mai spus că îşi propune ca în acest an să deschidă Colegiul Militar de Marină de la Constanţa, să construiască un campus nou şi să crească numărul de locuri în învăţământul militar

„La Institutul Cantacuzino avem mult de lucru, tocmai din cauza plecărilor specialiştilor din domeniu, dar vom putea să repopulăm Institutul. Avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Cercetării pentru modernizare aparatelor de zbor şoim şi superşoim, modernizarea urmând a avea loc la Craiova. Suntem preocupaţi ca în anii următori să reaşezăm cercetarea în toate domeniile. (...) Este mare nevoie de modernizare la forţele navale. Este un program ambiţios programul pe care ni-l propunem. Vom achiziţiona şi un submarin”, a mai spus Fifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.