Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Gâdea a ajuns în fața judecătorilor: Ce le-a spus directorul Antena 3

gadea

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a susţinut miercuri, la audierea sa în dosarul RCS/RDS, că nu ştia nimic despre ancheta jurnalistică din spatele promo-ului difuzat la Antena 3 privind posibile fapte de corupţie între RCS şi Liga Profesionistă de Fotbal, înainte de reţinerea lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group.

Citește și: Ofițerul care l-a numit ”turnător” pe Traian Băsescu: Da, Voiculescu a furat banii statului

"Am aflat despre materialul 'Exploziv, mită în fotbal' cu ocazia reţinerii lui Sorin Alexandrescu şi nu am ştiut nimic anterior despre acest subiect. Preluarea spotului difuzat pe Antena 3 s-a făcut automat, nu există o persoană care să se asigure că acesta se difuzează sau nu", a afirmat Mihai Gâdea miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: Victor Ponta a fost PĂRĂSIT: Premierul a rămas SINGUR

El a precizat că exista o reciprocitate între Antena 3 SA şi Antena TV Group în difuzarea de promo-uri, iar Sorin Alexandrescu nu avea nicio putere de decizie în cadrul Antena 3 SA, Antena TV Group fiind o entitate separată, atât din punct de vedere al activităţii editoriale cât şi juridic.

Citește și: Fost lider PDL, despre Traian Băsescu: Ar sacrifica-o și pe mă-sa! Voi fi crunt în dezvăluiri

"Nu ni s-a specificat niciodată de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu ca Antena 3 să difuzeze materiale critice la adresa RCS/RDS. Toate materialele au fost preluate de la alte surse media, agenţii de ştiri, siteuri etc. Nici Dan Voiculescu şi nici Camelia Voiculescu nu s-au implicat în activitatea şi în conducerea Antena 3 SA", a arătat Gâdea.

El a menţionat că nu a avut nicio implicare în legătură cu negocierea vreunui contract cu RCS/RDS, iar de acest lucru se ocupa o firmă a Antena TV Group.

Directorul Antena 3 a povestit şi despre momentele ulterioare reţinerii lui Sorin Alexandrescu de către procurori.

"După reţinerea lui Sorin Alexandrescu, am vorbit la telefon cu Camelia Voiculescu privind acest eveniment. Din partea ei a fost vorba de un sentiment de şoc, de stupoare. Nu ştiam cum trebuie, ca post de televiziune, să ne raportăm la evenimentul menţionat şi cum să facem ca acest eveniment să nu se interpreteze, în sensul că s-ar dori influenţarea justiţiei", a afirmat Mihai Gâdea.

El şi-a menţinut şi declaraţiile date în faţa procurorilor, la urmărirea penală.

Dan Voiculescu a formulat o adresă la Administraţia Naţională a Penitenciarelor prin care a arătat că nu doreşte să se prezinte la termenul de judecată şi nu doreşte să dea nicio declaraţie în faţa instanţei la acest termen.

Membrul în Consiliul de Administraţie al RCS/RDS, Mihai Dinei, a declarat miercuri că în anul 2013, colegul său, Ioan Bendei, i-a povestit că a fost sunat de Sorin Alexandrescu care i-a spus că are documente din care rezultă că RCS/RDS "ar fi dat şpagă de 3,5 milioane de euro lui Mitică Dragomir" şi că va face publice aceste informaţii, ceea ce ar putea duce la arestarea lui Bendei.

"Sorin Alexandrescu i-ar mai fi spus că dacă se încheia un contract de transmitere prin satelit a posturilor din trustul Intact, la preţul de 0,6 euro/abonat, informaţiile nu ar mai fi fost făcute publice. Menţionez că Bendei Ioan era membru executiv al Consiliului de Administraţie al RCS/RDS, calitatea în care putea din punct de vedere juridic să încheie acest contract, însă din cauza conflictului cu Intact, acesta nu ar fi putut fi semnat fără nişte discuţii serioase", a afirmat Dinei.

Mihai Dinei a mai spus că la un moment-dat, în perioada respectivă, a apărut şi un control al Gărzii Financiare, în care unul dintre comisari a solicitat o copie a contractului dintre RCS/RDS şi LPF.

"La momentul în care Bendei mi-a povestit despre prima întâlnire cu Sorin Alexandrescu, l-am sfătuit să se adreseze Poliţiei, fiind vorba de şantaj. El s-a dus şi a depus o plângere", a arătat Dinei, care a precizat că în acea perioadă au apărut şi ştiri negative despre RCS/RDS, despre care apreciază că era lansate de Antena Group.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", susţin procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.