Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Stoica a primit avizul pentru a fi ELIBERAT

MM stoica

Mihai Stoica, fost manager al clubului Steaua Bucureşti, a primit aviz favorabil din partea unei comisii de la Penitenciarul Jilava pentru a fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi nouă luni din condamnarea de 3 ani şi 6 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Cererea de eliberarea condiţionată urmează să fie înaintată Judecătoriei Sectorului 4.

Până în prezent, trei condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare - Jean Pădureanu, George Copos şi Gheorghe Popescu.

Şi Ioan Becali a primit o decizie favorabilă pentru eliberare, însă decizia nu este definitivă.

Citește și: OFICIAL Anunțul DNA în cazul Dan Șova: E premieră când se întâmplă așa ceva

Situaţia lui Ioan Becali este mai complicată, după ce DNA l-a pus sub acuzare pentru că ar fi mituit-o, împreună cu Victor Becali şi Cristian Borcea, pe judecătoarea Geanina Terceanu, cea care a dat o primă decizie de achitare în dosarul transferurilor.

De altfel, Ioan Becali şi Victor Becali, care îşi ispăşesc pedeapsa în Penitenciarul Poarta Albă, s-au ales cu mandate de arestare preventivă pentru că au mituit-o pe Geanina Terceanu.

Pe 4 martie 2014, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea la închisoare cu executare a celor opt oameni din fotbal inculpaţi în dosarul transferurilor.

Citește și: Gest incredibil la votul pentru arestarea lui Şova: Un senator a FURAT o bilă

Astfel, George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo - 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

Citește și: Procurorii au arătat pozele cu Crinuța Dumitrean și Ioan Oltean

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

Citește și: Decizie CRUCIALĂ a lui Klaus Iohannis pentru GRAȚIEREA lui Mencinicopschi și Ridzi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.