Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Sturzu, liderul Tineretului Social Democrat: Recunosc, am fost pionier şi şoim al patriei!

ponta sturzu

Mihai Sturzu bulversează audienţa la congresul PSD. După ce a criticat scrutinul intern al partidului, în urma căruia Liviu Dragnea a obţinut peste 400.000 de voturi, liderul Tineretului Social Democrat a recunoscut, în timpul unei declaraţii la Digi24, că a fost pionier şi şoim al patriei. Ne este aşadar greu să înţelegem de pe ce poziţie critică Sturzu congresul PSD. De pe poziţia de ex-şoim al patriei (nu spunem mai mult) sau de pe poziţia de marionetă a lui Victor Ponta, un premier care simte cum pierde, încet, încet sprijinul politic.

Pe de-o parte, Mihai Sturzu este greu de luat în serios fiind o voce mai mult decât marginală a PSD. După ce a cântat un timp într-o trupă, Mihai Sturzu a profitat de o prietenie de conjunctură cu Ponta pentru a asuma fulminanta funcţie de preşedinte al TSD. A fost o prezenţă discretă în partid şi s-a afişat doar ca „băiat de geantă” a lui Victor Ponta, fiind un fel de maimuţă plimbată de actualul premier în campania pierdută pentru prezidenţiale, pentru a arăta că, să nu-ţi vină să crezi, PSD are şi tineri „de valoare”. Cu ocazia congresului PSD de astăzi, Sturzu şi-a demonstrat, în cele din urmă, utilitatea reală pentru Victor Ponta, fiind pus să critice scrutinul intern în urma căruia Liviu Dragnea a fost ales preşedinte.

Ceea ce este cel mai trist pentru PSD este că Ion Iliescu a fost a doua voce care a criticat astăzi scrutinul intern al PSD. Fostul nomenclaturist a fost vizibil deranjat de declaraţiile lui Liviu Dragnea, care a subliniat, în timpul discusului, faptul că PSD îşi exprimă regretul pentru mineriade şi pentru crimele făcutre de comunism.

Aliaţi de conjunctură, Mihai Sturzu, Victor Ponta şi Ion Iliescu se regăsesc acum în tabăra celor care se opun reformei PSD. Este într-un fel normal şi de aşteptat ca figuri politice marginale să caute să facă declaraţii senzaţionale pentru a acapara atenţia mass-media, în încercarea de a salva felul în care vor fi percepuţi de istorie.

În timp ce Struzu face proba servilismului suprem, membri PSD votează, în continuare, vicepreşedinţii care vor conduce partidul în următorii 4 ani. Deşi este greu de determinat cine va avea mai multe şanse în acest sens, un lucru este cert. Datorită deciziei lui Liviu Dragnea de a nu permite funcţiei de preşedinte de filială judeţeană să se cumuleze cu cea de vicepreşedinte, pe lista candidaţilor nu mai sunt prezenţi baronii locali. Este prima măsură luată de Dragnea care are darul de a schimba la faţă PSD, independent de vocile trecutului reprezentate de  Iliescu şi Ponta.

Vezi și: Tineretul liberal: Felicitări, domnule Sturzu! Aveți dreptate, PSD este un partid comunist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.