Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose le dă indicații diplomaților români: 'Haideţi să facem paşi decisivi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Este important ca personalul diplomatic să susţină antreprenorii români, în contextul în care ţara noastră poate şi trebuie să atingă performanţele vecinilor din Europa Centrală şi de Est, a declarat premierul Mihai Tudose, într-un mesaj transmis în scris şi citit joi, la Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cadrul unui eveniment cuprins pe agenda Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. 

"Este important ca uşile ambasadelor României şi uşile dumneavoastră, ale ambasadorilor şi consulilor generali, să fie întotdeauna deschise antreprenorilor români, inovatori şi interesaţi de pieţele externe. România poate şi trebuie, la rândul său, să atingă performanţele vecinilor din Europa Centrală şi de Est. Discutăm de mai mulţi ani. Haideţi să facem paşi decisivi, axaţi pe evaluarea eficienţei demersurilor de promovare şi a rezultatelor", a afirmat prim-ministrul, în mesajul transmis diplomaţilor români, potrivit agerpres.ro.

Mihai Tudose, primele declarații după vizita NEANUNȚATĂ la Tarom


Şeful Guvernului de la Bucureşti a vorbit şi despre câteva dintre perspectivele majore, la nivel economic, pentru România. 

"Plasarea României pe harta axelor de conectivitate Est-Vest şi Nord -Sud, relevante pentru interesele noastre economice, constituie o prioritate naţională. Acestea au potenţial să genereze veritabile coridoare economice multiplicatoare, îndeosebi în sfera investiţiilor şi mă refer la proiecte majore precum One Belt and One Road sau refacerea vechiului Drum al Mătăsii", a punctat el. 

Tudose a vorbit şi despre preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene în 2019. 

"Am demarat un proces complex de consolidare a capacităţii administraţiei publice centrale, de a acţiona în domeniul afacerilor europene şi urmărim să asigurăm resursele necesare pentru atingerea priorităţilor viitoarei preşedinţii", a spus Tudose. El a subliniat că "perioada plină de provocări prin care trece proiectul european şi anvergura sarcinilor care revin unei preşedinţii nu trebuie să ne facă să ne temem, ci să ne genereze cât mai multă ambiţie".

'AJUTOR' NESPERAT pentru premierul Mihai Tudose: Cinci bănci din România nu iau comision dacă îşi ia salariul pe card


Concret, a arătat premierul, accentul este pus, în prezent, pe "procesul de reflecţie asupra viitorului proiectului european, a procesului de negociere privind ieşirea Marii Britanii din UE, dar şi de provocări foarte concrete precum gestionarea migraţiei, funcţionarea Spaţiului Schengen, proiectarea viitorului cadru financiar multianual al Uniunii Europene, consolidarea pieţei interne şi a celor patru libertăţi fundamentale ale acesteia, întărirea securităţii energetice a UE şi definitivarea pieţei unice digitale". 

În context, după cum a arătat şeful Executivului, "unul din obiectivele majore ale Guvernului este acela ca România să devină cât mai curând membru cu drepturi depline al Spaţiului Schengen". 

De asemenea, Mihai Tudose a amintit şi de obiectivul ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare în maxim doi ani. 

"Suntem hotărâţi să asigurăm predictibilitate şi coerenţă pentru a putea să atingem obiectivul finalizării Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să creăm condiţiile favorabile pentru ridicarea acestui mecanism înainte de preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului UE", a spus şeful Executivului, în mesajul transmis diplomaţilor români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.