Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose lucrează la propria imagine

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

După ce a părut mai degrabă o soluție de avarie pentru ocuparea funcției de prim-ministru, Mihai Tudose începe să se îngrijească de propria imagine, semn că își dorește să rămână cât mai mult timp pe prima scenă politică.

În ultima sedință de guvern, premierul României l-a arătat cu degetul pe ministrul Transporturilor, fiind nemulțumit de situația în care se află Tarom, precum și de situația autostrăzilor. Cu o pierdere fără precedent, Tarom va avea de suportat în acest început de săptămână vizita Corpului de Control al prim-ministrului.

Chiar dacă merge pe pierdere, Tarom este una dintre cele mai importante companii de stat, atât din punct de vedere economic cât și...emoțional. Dacă sub mandatul lui Tudose, compania va intra pe profit, această reușită va fi una cu care actualul guvern se va putea lăuda multă vreme de acum încolo.

La fel se întâmplă și cu problema fondurilor europene. După ce acest subiect a reprezentat una dintre principalele teme de atac ale social-democraților la adresa tehnocraților, iată că nici actuala guvernare nu dă semne că s-ar descurca mai bine. Banii europeni intrați în țară în acest an sunt de ordinul milioanelor de euro. Cu toate acestea, Tudose anunță că până la finalul lui 2017, România va atrage chiar mai mulți bani europeni decât au promis social-democrații în programul de guvernare, și anume 5.2 miliarde de euro.

Fără doar și poate, această promisiune, odată îndeplinită, i-ar acorda lui Tudose destule gloanțe de folosit în viitoarele confruntări politice. La această oră însă, lipsesc premisele care să ne facă să credem că vorbele lui Tudose reprezintă mai mult decât un simplu exercițiu de PR.

Când primele dovezi în acest sens vor apărea, va fi destul de greu pentru opoziție să atace cu succes actuala guvernare. Transportul, mai precis autostrăzile, și fondurile europene sunt două dintre problemele la care românii se implică emoțional atunci când le analizează. Actualul guvern are nevoie de niște rezultate favorabile în aceste domenii, pentru a intra de pe o poziție de forță în anul 2018.

Întrebarea cu adevărat importantă este dacă actualul guvern are capacitatea de a rezolva măcar o parte din problemele existente în cele două domenii. Dacă va fi așa, Tudose, Dragnea și PSD își vor netezi cu siguranță drumul pe care îl vor avea de făcut în următoarea perioadă. Social-democrații au nevoie ca de aer de niște rezultate pozitive în domeniile de maxim interes pentru români. Altfel, Dragnea & comp. vor avea de înfruntat o opoziție cu un arsenal de critici uriaș, scenariu deloc de preferat pentru a intra în anii electorali 2019 și 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.